Places logo
Menu

Hoe versla ik de CV-robots?

Hoe versla ik de CV-robots?

Het is een prettig idee dat wanneer u uw cv naar een bedrijf stuurt, een werkelijke hr-manager of recruiter die dan ook zorgvuldig leest. Met duizenden cv's die dagelijks bij bedrijven worden ingediend, is dit helaas niet altijd het geval. Automatische CV-bots kunnen hr-managers en recruiters helpen om door de grote bulk cv's heen te spitten. Deze op Artificial Intelligence (AI) gebaseerde cv-filters zijn soms lastig om te manipuleren. Toch zijn er bepaalde trucs om deze CV-bots slimmer af te zijn en te zorgen dat uw cv in mensenhanden terecht komt.

1. Schrijf krachtig geschreven argumenten in Word

Houd uw creatieve kant nog even voor u: het systeem ziet namelijk alleen sleutelwoorden. Probeer in sleutelwoorden krachtig over te brengen wat u doet. Kies voor een standaard lettertype als Arial of Times New Roman. Beperk u ook tot de broodnodige onderdelen van het cv: kwalificaties, werkervaring, opleiding en vaardigheden. Upload uw document ook in Word, de cv-software leest pdf's soms niet nauwkeurig. U wilt niet dat belangrijke informatie over het hoofd wordt gezien.

2. Gebruik de juiste sleutelwoorden

Er zijn ongetwijfeld belangrijke termen van toepassingen op de baan waarvoor u solliciteert. Denk aan jargon, bepaalde cursussen, software of opleidingen. Gebruik woorden en zinnen in uw cv die ook in de vacaturetekst staan. Wat u vooral niet moet doen is de software proberen te omzeilen door uw cv vol te stoppen met zoekwoorden en deze te 'verbergen' met een witte kleur.

3. Laat uw carrière doelen achterwege

Uw persoonlijke verhaal over uw doelen en ambities is in dit geval zonde van de ruimte. Het gaat er niet om hoe u uw ervaringen en vaardigheden wilt inzetten, maar ook om hoe de werkgever dit voor zich ziet. Vervang dit verhaal met een samenvatting van uw kwalificaties: zes zinnen of bulletpoints waarin u een aantal handige sleutelwoorden kunt gebruiken.

4. Gebruik niet teveel afbeeldingen en tabellen

Gebruik geen logo's, grafieken of verschillende afbeeldingen. Het systeem herkent dit namelijk niet en wordt dan ook niet gelezen door de bot.

5. Maak geen taal-of spelfouten

Bij de automatische screening wordt uw cv direct afgekeurd bij een fout.

Veel succes met het maken van uw cv. Hopelijk helpen deze stappen u de software te omzeilen en wordt u uitgenodigd op gesprek!

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!