Places logo
Menu

Hoe claim ik mijn Google Mijn Bedrijf profiel?

Hoe claim ik mijn Google Mijn Bedrijf profiel?

Wij kregen de vraag van een van onze klanten: Hoe claim ik mijn Google Mijn Bedrijf profiel? Om deze vraag voor iedereen te beantwoorden plaatsen we het antwoord hier.

Toelichting

Google Mijn Bedrijf is een gratis platform van Google waar jij je bedrijfsprofiel kunt claimen. Hier kun jij zelf actuele en juiste gegevens noteren over jouw bedrijf. Wanneer (potentiële) klanten zoeken op een zoekterm die relevant is voor jouw bedrijf dan kan jij getoond worden. Vooral voor de lokale vindbaarheid is dit een waardevolle manier om in de zoekresultaten getoond te worden.

Beantwoording

Wanneer je zoekt op jouw bedrijfsnaam via Google dan is er kans dat er aan de rechterkant een profiel wordt getoond met jouw bedrijfsnaam. Mogelijk heb je deze in het verleden aangemaakt of heeft Google dat voor jou gedaan op basis van de KvK gegevens. Wanneer jij nog geen toegang hebt tot dit profiel dan klik je op de optie 'ben je eigenaar van dit bedrijf?'. Je vult hier je gegevens in en als alles klopt dan krijg jij toegang. In de meeste gevallen krijg jij een validatiecode per post thuis gestuurd waarmee jij kunt bewijzen dat jij ook woonachtig of werkend bent op het opgegeven adres. Op die manier weet je ook zeker dat alle vermeldingen die daar getoond worden legitiem zijn.

Het kan ook zijn dat je al toegang hebt maar niet meer weet met welk mailadres je bent aangemeld. Probeer dan met een ander mailadres bovenstaande stappen te voltooien. Nadat jij toegang hebt gevraagd zal Google een melding geven dat dit profiel al is geclaimd en door wie. Dit geeft Google aan door de eerste 2 letters van het mailadres te tonen. Hierdoor weet jij als het goed is welk mailadres het betreft. Je kunt dan inloggen met dat mailadres of daarop een nieuw wachtwoord aanvragen.

Conclusie

Je kunt dus heel gemakkelijk je bedrijfsprofiel claimen. Vanaf dan kun jij werken aan de verbetering van je lokale online vindbaarheid. Wil het via bovenstaande tips niet werken dan is er nog geen man overboord. Places.nl is premium partner van Google en kan Google Mijn Bedrijf profielen aanmaken en beheren. Wil jij graag hulp bij het aanmaken of beheren van je bedrijfsprofiel? Op Places.nl/bedrijfsvermelding vertellen we alles over deze dienst.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!