Places logo
Menu

Hey Google! Later dit jaar komt de Google Assistant ook in het Nederlands op de markt

Hey Google! Later dit jaar komt de Google Assistant ook in het Nederlands op de markt

Afgelopen week vond de ontwikkelaarsconferentie I/O van Google plaats. De nieuwste productinnovaties en ontwikkelingen binnen het bedrijf werden hier gedeeld. Het bedrijf kondigde onder andere aan dat de Google Assistant later dit jaar ook in Nederland op de markt komt. Deze Google Assistant is vergelijkbaar met Amazon Alexa en is ontwikkeld door middel van kunstmatige intelligentie. De Google Assistant werd op de markt gebracht in 2016, maar werd vooralsnog niet in Nederland verkocht.

De Google Assistant is beschikbaar als smartphone-variant en als onderdeel van de Google Home speaker. De Home-speaker wordt gecategoriseerd als "slimme speaker", omdat het naast het afspelen van muziek ook allerlei vragen beantwoordt en binnenshuis verschillende acties uitvoert. De slimme speaker beantwoordt vragen over het weer, kan de tv en lampen aan- of uitzetten en zet uw favoriete muziek op. Het enige wat hiervoor gedaan moet worden, is het zeggen van "Hey Google", gevolgd door de actie die uitgevoerd moet worden.

Dit is echter nog niet alles. Op de I/O conferentie werden ook verdere toekomstige plannen met de Google Assistant onthuld. Zo kunnen gebruikers binnenkort kiezen uit verschillende stemmen, waaronder die van beroemdheden. John Legend gaat namelijk zinnen inspreken voor de slimme speaker. Daarnaast is het door de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie mogelijk om de stem van de Google Assistant steeds natuurlijker te laten klinken. Deze technologie, genaamd Google Duplex, zal in de toekomst zelf bedrijven kunnen opbellen en afspraken en reserveringen kunnen plaatsen. Op de conferentie werd gedemonstreerd hoe de Google Assistant een kappersafspraak maakte.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!