Places logo
Menu

Grootste deel websites opticiens responsive

Grootste deel websites opticiens responsive

Met het mooie weer van afgelopen en komende weken, doet u er verstandig aan om een zonnebril aan te schaffen. Dat hoeft niet veel te kosten: bij iedere willekeurige grote kledingketen heeft u er eentje voor maximaal een tientje. Wanneer u liever een zonnebril op sterkte heeft, kunt u beter langs een specialist gaat. De opticien weet hier waarschijnlijk wel raad mee. Online kunt u alvast een vooronderzoek doen of alvast een afspraak inplannen. Maar kan dit ook op de mobiele telefoon? En zijn uw gegevens goed beveiligd? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Beveiliging

Van de 1624 onderzochte websites in de categorie 'Opticien' bezitten er 992 een SSL-certificaat. Dat betekent dat 632 websites niet beveiligd zijn door middel van https, hetgeen neerkomt op ongeveer 38,9%. In deze gevallen kan het zo zijn dat een gedeelte van de website waar met persoonsgegevens wordt gehandeld zich wel achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdwebsites daarvan zijn echter nog niet in het bezit van een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn daardoor nog altijd niet beveiligd.

Responsive

Ook zijn de websites getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij maar liefst 99% van de 1624 opticiens werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat bij slechts 1% van de websites van opticiens aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken worden op mobiel of tablet.

Uitstekende cijfers

Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl, denkt dat opticiens uitstekend door hebben dat ze alles uit hun website kunnen halen: "De cijfers liegen niet: 99% responsive, dat komt maar in weinig branches voor. Ook online hebben opticiens dus een scherp oog voor detail."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!