Places logo
Menu

Groot deel websites bioscopen niet responsive

Groot deel websites bioscopen niet responsive

Even kijken of er iets leuks draait of alvast online een stoel reserveren in de grote zaal? Bij de meeste bioscopen kun je op de website wel terecht met deze vragen. Maar wat als je onderweg even op je smartphone wil checken welke films er draaien? Werken de websites wel optimaal op de smartphone? En hoe zit het met de beveiliging van de website? Telefoonboek.nl dook in haar database en zocht het uit.

Onderzoek

Van de 88 onderzochte websites in de categorie "Bioscoop" bezitten er 42 een SSL-certificaat. Dat betekent dat 46 websites niet beveiligd zijn door middel van https, hetgeen neerkomt op ongeveer 52,3%. In deze gevallen kan het zo zijn dat een gedeelte van de website waar met persoonsgegevens wordt gehandeld zich wel achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdwebsites daarvan zijn echter nog niet in het bezit van een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn daardoor nog altijd niet beveiligd.

Responsive

Ook zijn de websites getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 25 van de 88 bioscopen werd een responsive website gevonden. Dat betekent iets meer dan de 63 websites van bioscopen, de overgrote meerderheid, aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboeten als deze bekeken worden op mobiel of tablet.

Last minute bezoekers

"Een responsive website kan vooral voor last-minute bezoekers uitkomst bieden" vertelt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "Eigenlijk zonde dat zo'n groot deel van de websites van bioscopen niet responsive is, terwijl dit vrij makkelijk te realiseren is." Overigens blijkt dat vooral kleinere, onafhankelijke bioscopen geen responsive website hebben. De meeste ketens zoals Pathé en JT maken hier wel gebruik van.

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!