Places logo
Menu

Groot deel websites belastingadviseurs niet beveiligd

Groot deel websites belastingadviseurs niet beveiligd

Voor ondernemers zonder financieel opgeleid personeel kan het handig zijn om een belastingadviseur in de arm te nemen. Deze kan haarfijn voor u berekenen wat u aan btw moet rekenen en moet afdragen aan de fiscus. Een goede websites kan daarbij wonderen doen: zowel voor het informeren naar de geboden diensten als bij het zoeken naar contactgegevens. Maar zijn de ingevulde gegevens op een dergelijke website wel goed beveiligd? En zijn deze websites ook bruikbaar op mobiele apparaten? Dat zocht Telefoonboek.nl uit.

Beveiliging

Van de 1206 onderzochte websites in de categorie 'Belastingadvies' bezitten er 78 een SSL-certificaat. Dat betekent dat 1128 websites niet beveiligd zijn door middel van https, hetgeen neerkomt op ongeveer 64,7%. In deze gevallen kan het zo zijn dat een gedeelte van de website waar met persoonsgegevens wordt gehandeld zich wel achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdwebsites daarvan zijn echter nog niet in het bezit van een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn daardoor nog altijd niet beveiligd.

Responsive

Ook zijn de websites getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 46,5% van de 1206 belastingadvieseurs werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat 53,5% van de websites van belastingadviseurs aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken worden op mobiel of tablet.

Twee kanten

Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl, denkt dat belastingadviseurs op deze manier niet alles uit hun website halen. "Dat werkt aan twee kanten. Voor zowel de belastingadviseur als de klant is het voordelig om een goed werkende website te hebben. Een goede beveiliging zorgt daarbij voor een goed vertrouwen tussen beide partijen."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!