Places logo
Menu

Google verkoopt eigen hardwaresleutel voor betere beveiliging van accounts

Google verkoopt eigen hardwaresleutel voor betere beveiliging van accounts

Om de veiligheid van Google-accounts te verbeteren heeft Google een nieuw apparaat op de markt gebracht: Titan Security Key. Google demonstreerde het apparaat op de technologiebeurs Next. Door middel van de hardwaresleutel moet data op Google-accounts in de toekomst beter beschermd worden.

Titan Security Key

Er zullen twee versies van het apparaat uitkomen, één versie verbindt via een USB met een computer en de ander gebruikt Bluetooth om draadloos met een smartphone te verbinden. Er zijn al meer van dit soort apparaten van andere fabrikanten op de markt, maar de Titan Security Key is de eerste hardwaresleutel die Google zelf uitbrengt. Doordat de hardwaresleutel met een FIDO-standaard werkt is het apparaat ook te gebruiken voor andere diensten.

Beveiliging

Door gebruik te maken van de hardwaresleutel wordt de veiligheid van een Google-account verbeterd. Gebruikers kunnen namelijk alleen met dit apparaat in de buurt inloggen op hun Google-account. Het apparaat zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor zakelijke gebruikers van Google's clouddiensten, later zal het voor iedereen beschikbaar zijn. Naast de Titan Security Key heeft Google al eerder beveiligingsmethodes aangeboden. Zo kunnen gebruikers kiezen voor een tweestapsverificatie met een mobiele app of sms-berichten.

Getest door medewerkers

De Titan Security Key bevat aangepaste firmware die Google zelf heeft ontwikkeld. Het afgelopen jaar hebben 85.000 medewerkers van het bedrijf gebruik gemaakt van het apparaat. Google beweert dat er daardoor sinds 2017 geen sprake meer is geweest van inbraak via phishing. Het is nog niet duidelijk wanneer de sleutels beschikbaar zijn in Nederland.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!