Places logo
Menu

Google My Business profiel ondersteuning door Places.nl

Google My Business profiel ondersteuning door Places.nl

Wat is een Google Bedrijfsvermelding en waarom is dit belangrijk?

Google My Business, vertaald; Google Mijn Bedrijf, is een dienst van Google ten behoeve van ondernemers. Als eigenaar van een bedrijf kun je een bedrijfsprofiel aanmaken/claimen en daar alle gegevens van je bedrijf invullen. Op deze manier kan een potentiële klant jouw (contact)gegevens zien en een eerste indruk van jou krijgen. Hoe vollediger je dit profiel invult hoe vollediger het beeld is dat een klant over je krijgt. Naast je bedrijfsgegevens kun jij ook een goede impressie over jezelf geven door foto's en video's toe te voegen. Daarnaast kun je producten aanprijzen die je verkoopt, kun je updates plaatsen met betrekking tot speciale acties en kortingen en kun je achtergrondinformatie/links naar je blogs plaatsen.

Wat heb ik aan een Google Bedrijfsvermelding?

Je bent op zoek naar nieuwe onderdelen, een vakman, een collega of iets waar je nieuwsgierig naar bent. Voor deze zoekopdracht raadpleeg je Google en vrijwel direct worden er resultaten getoond. De resultaten die je in de eerste opslag ziet zijn vaak ook de resultaten die je aanklikt. Jij als ondernemer ziet daarmee het belang ervan dat jij ook op die positie wordt getoond. Een van de mogelijkheden is om daar Google My Business actief voor te gebruiken. Middels deze tekst leggen we je graag uit wat dat inhoudt en wat de voordelen ervan zijn.


Voordelen van een goed onderhouden Google Bedrijfsvermelding?

Zoals we al vertelden wordt Google door de meeste mensen gebruikt als zoekmachine. Wanneer jij je actief bezig houdt met het vullen van je Google My Business profiel krijgen mensen een goede indruk van je diensten of producten en toon je je actiever dan de concurrent. Google My Business wordt steeds belangrijker, vooral omdat het van Google zelf is. Google waardeert het als je dit profiel intensief gebruikt en beloont dit gebruik met het beter tonen van jouw bedrijf online. Wanneer je concurrentie hier dus niet of minder actief mee is dan is dit een mooie manier om je van hen te onderscheiden. Een bijkomend voordeel is dat het profiel gratis te gebruiken is. Daarnaast voorziet Google je maandelijks van rapporten over het profiel. Hier toont het hoeveel mensen je berichten zien, hoeveel mensen erop klikken en welke posts het beste scoren. Je kunt dan overzichtelijk zien wat het nut is van dit profiel.

Ondersteuning door Places.nl

Je kunt zelf een Google My Business account aanmaken en beheren. Mocht je hier geen tijd voor hebben dan hebben wij van Places.nl diverse diensten voor je. Wanneer jij je gratis profiel claimt op Places.nl kunnen wij automatisch een Google My Business account voor je aanmaken, als je dit wilt. Dit kunnen wij voor je doen omdat wij premium partner van Google zijn. Bijkomend voordeel is dat wij je pagina mede in beheer hebben en deze voor jou kunnen vullen met geschikte content, als jij daar behoefte aan hebt.

Bij Places hebben we marketeers en professionele tekstschrijvers in dienst, met ons team voorzien we je bedrijfsvermelding op Google maandelijks van relevante artikelen en updates. Hiermee verbeter je je positie in de lokale zoekopdrachten van Google en zorgen we samen voor meer klanten via je je profiel.


Heb je verder nog vragen of ben je benieuwd naar Places Bedrijfsvermelding Premium product? Mail naar content@places.nl of bel naar 024 2005 747.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!