Places logo
Menu

Get a different name day: persoonsnamen en domeinnamen

Get a different name day: persoonsnamen en domeinnamen

Op 13 februari is het Get A Different Name Day. Velen zullen waarschijnlijk nog nooit gehoord hebben van deze wereldwijde feestdag; de medewerkers van Telefoonboek.nl tot voor kort ook niet namelijk. Op deze dag kan men een naam adopteren die beter bij zichzelf past. Het is maar waar je je lekker bij voelt.

Kort en bondig

Niet alleen personen moeten een goede naam hebben die bij ze past, ook bij namen van websites is een juiste naam niet zomaar even bedacht. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de bedrijfsnaam zo kort en duidelijk mogelijk in de domeinnaam naar voren komt. Lange domeinnamen zien er namelijk niet alleen onprofessioneel uit, ze verkleinen ook de vindbaarheid in zoekmachines. Uit een steekproef van Telefoonboek.nl (874.776 onderzochte URL"s) bleek dat bij 46,6% van de onderzochte adressen de domeinnaam exact overeen komt met de bedrijfsnaam; bij 84,5% komt in ieder geval een deel van de bedrijfsnaam terug.

Persoonsnamen

Onlangs publiceerde Telefoonboek.nl al een artikel over het gebruik van persoonsnamen in domeinnamen. Persoonsnamen zijn in. Bedrijven geven hun producten of diensten graag een persoonlijk gezicht. Anne van Zalando, Toon van Eneco, grote kans dat ze ook bij u tot imaginaire vrienden worden gerekend. Ook bij Telefoonboek en Places doen we eraan mee: onze nieuwe werknemer heet Koos.nl. De meest voorkomende persoonsnamen in de 874.776 onderzochte URL"s zijn overigens namen van twee drie of vier letters. Deze zijn vaak onderdeel van andere woorden in deze namen.

Places Websites geeft bedrijven de kans om op een eenvoudige en goedkope manier een website aan te maken. Wilt u ook een website aanmaken voor uw bedrijf? Kijk dan snel naar de mogelijkheden. 

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!