Places logo
Menu

Waarom je foto's moet toevoegen aan jouw Google Bedrijfsprofiel

Waarom je foto's moet toevoegen aan jouw Google Bedrijfsprofiel

Een foto zegt meer dan duizend woorden & onze nummer 1 tip is dan ook om foto's toe te voegen aan jouw Google Bedrijfsprofiel. Ben je benieuwd naar de voordelen? Lees dan verder!


Je geeft potentiële klanten een goed beeld van jouw bedrijf

Door foto's toe te voegen geef je potentiële klanten een goed beeld van jouw bedrijf. Hierbij is het belangrijk om stockfoto's te vermijden en zelf creatief aan de slag te gaan met de camera. Zo kun je hen een kleine tour geven binnen jouw bedrijf of kun je jouw producten en diensten uitgebreid belichten. Met de volgende foto's creëer je een positief beeld van jouw bedrijf:

  • Foto van jouw bedrijfslogo
  • Foto's van jouw producten en diensten
  • Foto's van de medewerkers van jouw bedrijf
  • Foto's van het bedrijfspand

Bedrijven die foto's beschikbaar stellen via Google Mijn Bedrijf hebben een 35% hogere click-through rate dan bedrijven die dit niet doen.


Een betere vindbaarheid in Google

Je zult er misschien niet meteen aan denken, maar het toevoegen van foto's aan je Google Bedrijfsprofiel zorgt ervoor dat jouw profiel beter gevonden wordt. Het is hierbij belangrijk om de foto's te voorzien van de juiste naam en alt-tag. De alt-tag vertelt simpelweg aan Google wat er te zien is op jouw afbeelding. Zorg er dus voor dat de naam en alt-tag relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf bevatten. Heb jij bijvoorbeeld een beautysalon? Voeg dan relevante foto's toe met bijvoorbeeld de termen 'gezichtsbehandeling' of 'wenkbrauwen verven'.

Daarnaast waardeert Google een goed ingevuld bedrijfsprofiel. Hoe vollediger jouw profiel is, hoe eerder Google jouw profiel als relevant ziet. De beloning? Een hogere plek in de zoekresultaten!


Richtlijnen voor het toevoegen van foto's

Google hanteert een aantal richtlijnen met betrekking tot het toevoegen van fotos aan jouw bedrijfsprofiel:

Indeling: jpg of png
Grootte: tussen de 10 KB en 5 Mb
Aanbevolen resolutie: 720 x 720 pixels
Minimale resolutie: 250 x 250 pixels
Kwaliteit: de foto moet scherp en goed belicht zijn en er mogen geen aanzienlijke wijzigingen zijn aangebracht. De foto moet dus een realistisch beeld van de werkelijkheid geven.Wil jij meer potentiële klanten bereiken met jouw Google Bedrijfsprofiel? Wij helpen je graag! We zijn officieel partner van Google en onze marketeers weten met hun jarenlange ervaring hoe ze het maximale uit jouw profiel kunnen halen.


Lees hier meer over Places Bedrijfsvermelding of laat je telefoonnummer hieronder achter, dan neemt een van onze marketeers contact met je op :)

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!