Places logo
Menu

Foto's op uw website: 10 tips voor een maximaal effect

Foto's op uw website: 10 tips voor een maximaal effect

Wist u dat een eerste indruk binnen een seconde is gemaakt? Mensen vormen direct een oordeel met het eerste visuele beeld dat ze ontvangen. Dat geldt niet alleen voor andere mensen, maar ook voor bedrijven, programma's en websites. Om de klant direct aan te spreken, is het belangrijk met goede foto's te werken. Foto's geven in één blik een boodschap over de emotie, het verhaal en het doel van uw website. Maar goede foto's plaatsen, hoe pakt u dat aan? Places.nl geeft u tien tips!

1. Scherptediepte

Belangrijk bij foto's is een goede focus. Bij scherptediepte ligt deze focus op een bepaald object in het beeld, waarbij de rest wazig wordt gehouden. Hierdoor springt het scherpe object meteen naar voren. De rest schuift automatisch naar de achtergrond, wat zorgt voor een rustiger en duidelijk beeld.

2. Kleurgebruik

Heeft u een logo of zelfs een eigen huisstijl? Maak dan gebruik van de kleuren die hierin voorkomen. Deze kunt u terug laten komen in uw foto's, waardoor foto en website naadloos op elkaar aansluiten.

3. Perspectief

Om foto's wat interessanter te maken, kunt u spelen met het perspectief van de foto. Kies er eens voor om te fotograferen van onderaan of van bovenaf, of gebruik een gekke hoek. Dit zorgt voor een spannende foto die u onderscheidt van alle standaardfoto's.

4. Asymmetrisch

Een andere manier om uw foto's niet te saai te maken, is om symmetrie te vermijden. Vaak denken mensen dat een symmetrisch beeld aantrekkelijk is om naar te kijken, maar niets is minder waar. De gouden regel: verschuif de focus naar een derde van de foto. Dit is veel interessanter!

5. Zoomen en draaien

Wilt u producten laten zien op uw website, of heeft u een webshop? Zorg dan dat de producten optimaal te bekijken zijn, door het vanuit meerdere hoeken weer te geven. Nog beter is het als de klant de foto kan 'draaien' en kan inzoomen zodat hij het product van alle kanten goed kan zien.

6. Bewegingsonscherpte

Voor een echte actiefoto kunt u gebruik maken van bewegingsonscherpte. Zeker bij sportfoto's of autofoto's is dit een aanrader. Hierbij stelt u scherp op het bewegende object, waardoor de omgeving wazig wordt. Dit trekt meteen de aandacht van de kijker en zorgt voor een dynamisch beeld!

7. Ogen

Maakt u in uw foto's gebruik van gezichten? Laat deze dan naar uw aanbieding kijken! Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat onze ogen automatisch naar andere ogen getrokken worden, en als die ogen ergens anders naartoe kijken gaat men dat automatisch ook doen.

8. Verloopjes

Voor een rustig beeld en een zachte overgang tussen foto en tekst kunt u een verloopje over het beeld heen leggen. De harde kadering verdwijnt hierdoor. Dit zorgt voor meer diepte en meer aandacht voor uw bijbehorende tekst.

9. Details

In het grote geheel is het gemakkelijk te vergeten, maar details blijven belangrijk! Ze geven een gevoel van luxe en afwerking, wat een goede indruk maakt bij de klant. U kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van de scherptediepte, door scherp te stellen op een detial op de voorgrond.

10. Eenheid

Tot slot is het belangrijk al uw beelden tot een eenheid te maken. Niet alleen de foto's op uw website moeten in dezelfde stijl blijven, maar ook op andere media is het van belang dit aan te houden. Zo bent u overal herkenbaar!

Wilt u ook een website met afbeeldingen, maar weet u niet hoe u dat aan moet pakken? Schakel Places in voor hulp! Hier kan een ervaren team uw complete website maken naar uw wens. Neem voor meer informatie contact op met 024 8200 619. Wij helpen u graag scherp te stellen!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!