Places logo
Menu

Een gezonde werkomgeving is het halve werk!

Een gezonde werkomgeving is het halve werk!

Wanneer u begint met ondernemen gaat u misschien op zoek naar ruimte om te werken. Wanneer u een bedrijf start waarbij meerdere werknemers werkzaam zullen zijn is het handig om na te denken wat voor type ruimte u huurt. U wilt immers graag productieve, positieve werknemers op de werkvloer toch? Places.nl zocht uit waar u op moet letten bij het kiezen van werkruimte.

Buitenmens

Evolutionair gezien is de mens een buitenmens. Vroeger werden al onze zintuigen optimaal benut bij het jagen en verzamelen. Dag en nacht, slapen en opstaan werd allemaal bepaald door de natuur. Tegenwoordig wordt alles bepaald door de klok en de interne wil om een baan te onderhouden en geld te verdienen. Dit is niet altijd voordelig omdat de directe omgeving op het werk ver van de natuur af staat. Zo"n onnatuurlijke werkruimte kan al snel zorgen voor gedemotiveerde medewerkers die op de lange termijn een negatieve werkhouding ontwikkelen tegenover het werk.

Wanneer u de hele dag achter uw bureau en naar een computerscherm staart, worden uw zintuigen niet optimaal geprikkeld. En laten we eerlijk zijn, een groot deel van de banen bevinden zich in deze situatie. Dit kan leiden tot een tal van nadelen.

Frisse lucht

Een van de nadelen is een slechte luchtkwaliteit. Er zijn meerdere stoffen die de schone lucht kunnen vervuilen. Carbon monoxide kan uw kantoorgebouw inkomen door werkruimte aan een drukke weg. Zelfs het hebben van een parkeergarage onder uw bedrijf kan zorgen voor deze stof in de lucht. Dit kan vermoeidheid, verwardheid, draaierigheid en hartproblemen veroorzaken in de ergste gevallen.

Materiaal

Ook formaldehyde komt vaak voor in kantoorruimten. Dit wordt vaak aangetroffen in lijm, vezelplaat, panelen, gordijnstoffen en zonwering. Dit kan resulteren in keelpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en draaierigheid. Kortom, dit is niet goed voor de gezondheid en werkproductiviteit.

Rokers

Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met rokers en niet-rokers in uw bedrijf. Zorg dat uw niet rokende werknemers kunnen werken zonder in contact te komen met sigarettenrook van wel rokende werknemers. Laat ze bijvoorbeeld niet bij de ingang roken, zodat de werknemers niet door de rookwalm hoeven te lopen. Dit is op de lange termijn gunstig voor uw werknemers.

Wat kunt u doen?

Wanneer uw bedrijf niet aan een drukke weg zit kunt u ervoor kiezen om ramen open te zetten waardoor de lucht circuleert. U kunt er ook voor kiezen om een goed ventilatie systeem te installeren. Deze moet u dan wel tijdig reinigen en desinfecteren. Ook moet u rekening houden met bepaalde stoffen in meubilair en tapijt wanneer u uw kantoor aan het inrichten bent. Hier zitten schadelijke stoffen in zoals de eerder vermelde formaldehyde.

Een goede werkomgeving draagt bij aan een prettige sfeer en meer werkproductiviteit. Naast dat u dit voor uw werknemers wil, heeft een prettige online omgeving voor uw klanten ook een positieve uitwerking. Bij het inrichten van deze online omgeving kan Places.nl u helpen. Bel vrijblijvend naar 024 - 3555 299 voor meer informatie over deze en meer diensten.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!