Places logo
Menu

Domeinnaam registreren? Denk aan deze 5 tips!

Domeinnaam registreren? Denk aan deze 5 tips!

Voor het maken van een website voor uw bedrijf, is het een onvermijdelijke eerste stap: het kiezen van een domeinnaam. Een domeinnaam is, kortgezegd, een webadres. Maar hoe werkt dat precies? Een domeinnaam wordt geregistreerd in het Domain Name System (DNS) en is het adres dat u kunt gebruiken voor uw eigen website. Dit adres is uniek, wat dus betekent dat er al veel verschillende bestaan en al veel namen bezet zijn. Het kan daarom lastig zijn een goede domeinnaam te kiezen! Places.nl geeft u 5 tips om u verder te helpen.

Noem uw bedrijfsnaam

Het meest voor de hand liggend is om uw bedrijfsnaam te verwerken in uw domeinnaam, en de meeste ondernemers kiezen hier dan ook voor. Klanten die van uw naam hebben gehoord en daarop zullen zoeken, zullen dan snel bij uw website uitkomen. Bovendien is een bedrijfsnaam vaak uniek, wat de kans vergroot dat deze bedrijfsnaam nog beschikbaar zal zijn. Bekijk hier of uw domeinnaam naar keuze nog vrij is.

Kies voor een beschrijving

Een andere optie is dat u niet uw merknaam, maar een beschrijving van uw product of dienst in de domeinnaam verwerkt. De bezoeker kan dat direct aan het adres zien waar de website over gaat. Bovendien kan dit u een klein voordeel opleveren bij zoekopdrachten! Zo zal de website paardentandarts.nl gemiddeld vrij hoog uitkomen in de ranking van resultaten na de zoekopdracht "paardentandarts". Dit betekent dat klanten u via zoekmachines sneller zouden kunnen vinden. U vindt hier nog enkele voorbeelden.

De gouden combinatie

U zult merken dat, mocht u een beschrijvende naam proberen, veel domeinnamen al bezet zijn. Immers, er zijn meer paardentandartsen in Nederland. Om te zorgen dat u én op uw merk, én op uw dienst goed te vinden bent, kunt u deze beiden combineren in uw domeinnaam. Bovendien is de kans groot dat u dan een unieke combinatie te pakken heeft. Maak er bijvoorbeeld paardentandartsdewit.nl, dewitpaardentandarts.nl of dewittandartsvoorpaarden.nl van.

Knutselen met letters

Zelfs nu kan het nog zijn dat uw zelfbedachte domeinnaam toch al bezet is door een ander. Jammer, maar niet getreurd! Er zijn nog genoeg creatieve oplossingen te bedenken. Een optie is bijvoorbeeld om een synoniem te gebruiken (paardengebitsverzorger.nl), een koppelteken in te bouwen (paardentandarts-dewit.nl), of ergens meervoud van te maken (paardentandartsen.nl). Ook kunt u een cijfer toevoegen in het adres. De 2 en de 4 worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in plaats van de Engelse woorden "to" en "for" (tandarts4paarden.nl). Tot slot kunt u ook de gehele domeinnaam in een andere taal doen (horsedentist.nl). Variaties alom!

Kijk verder dan uw neus lang is

Het komt regelmatig voor dat een domeinnaam weliswaar bezet is, maar niet in gebruik. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de eigenaar deze heeft geregistreerd voor toekomstig gebruik of dat het adres ooit diende om een website te verhuizen. Ook bestaat de kans dat iemand deze domeinnaam heeft aangemaakt met het doel deze door te verkopen. Het loont dus de moeite dit te onderzoeken! Dit kan door simpelweg de domeinnaam in te vullen in uw browser, en kijken wat er op uw beeldscherm verschijnt. Met een beetje geluk kunt u de domeinnaam gewoon kopen en alsnog aan de slag op uw gewenste adres!

U vraagt bij Places al vanaf €9,95 per jaar uw eigen domeinnaam aan, en krijgt daarbij direct gratis een website tot uw beschikking. Advies nodig? Neem dan contact op via 024-3555299. We helpen u graag uw domeinnaam te registreren en daarmee uw vindbaarheid te vergroten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!