Places logo
Menu

Deze zakelijke computer past het best bij jouw bedrijf

Deze zakelijke computer past het best bij jouw bedrijf

Sinds de komst van computers en internet werken we op een andere manier. De boekhouding wordt niet meer met de hand gedaan en kasten puilen niet meer uit met multomappen of dozen papier. Digitalisering is aan de orde van de dag en ook ondernemers moeten eraan geloven. In veel winkels zie je bijvoorbeeld iPads waar je artikelen mee kunt scannen om de prijs op te vragen of computerschermen waar je online een bestelling kunt doen als het artikel niet op voorraad is. Ook is het als ondernemer handig om een eigen computer in de winkel te hebben waarop je administratie en andere zaken kunt regelen. Maar welke computer is daar het meest geschikt voor?

Apple of Microsoft

Allereerst is het belangrijk om te kijken welk besturingssysteem het best bij je past. Kies je voor een computer op Microsoft Windows of een computer van Apple op OS X? Het voordeel van Windows is dat het op het eerste gezicht een stuk gebruiksvriendelijker is dan Apple. Het voordeel van Apple is dat de soft- en hardware op elkaar zijn afgestemd. Het is dus makkelijker om je iPhone of iPad aan de computer te koppelen. De vraag is echter of dit noodzakelijk is bij jouw onderneming.

Gebruiksdoeleinden

Het is belangrijk om te bekijken wat de computer wel moet kunnen. Ga je alleen aan de slag met internet, tekstverwerking- of spreadsheetprogramma's als Word en Excel? Dan volstaat een standaard computer met Microsoft Windows. Als je ook aan de slag wilt met programma's omtrent grafische vormgeving dan is een complexer model van Microsoft of een computer van Apple meer geschikt. Daarnaast moet je je afvragen of je een computer wilt die je alleen op je werk gebruikt of dat je liever een laptop hebt die je overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt daarbij ook nog kiezen voor een tablet.

Prijs

Voor veel ondernemers zal de prijs echter een grote rol spelen. Over het algemeen is het prijsverschil tussen Apple en Windows erg groot. Als je computers van Apple vergelijkt met andere computers is Apple in de meeste gevallen tot wel 40% duurder. Dat komt omdat je betaalt voor het merk en voor de duurzaamheid. Een Apple gaat namelijk langer mee dan een Windows PC. Daarnaast zit er een significant prijsverschil tussen laptops en computers. Ook dat is een punt om rekening mee te houden.

Waar heb jij rekening mee gehouden bij het uitzoeken van een geschikte computer, laptop of tablet voor jouw bedrijf? We horen het graag in een reactie.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!