Places logo
Menu

De ultieme afbeeldingen voor uw website

De ultieme afbeeldingen voor uw website

U heeft uw eigen website of blog en bent klaar met een nieuw artikel. U heeft geploeterd om het juiste verhaal te vinden en die op de perfecte manier te schrijven. Natuurlijk wilt u niet alleen een kale tekst uploaden, maar daar ook passende afbeeldingen bij plaatsen. Dat zoeken van de goede afbeeldingen bij de tekst kost soms meer tijd dan het schrijven van de tekst zelf. Maar wees gerust! Places.nl vertelt u hoe over geschikte afbeeldingen voor uw website.

Oeps, vergeten...

Klinkt u dit herkenbaar in de oren, een naam vergeten? U bent bijvoorbeeld op een netwerkevent om nieuwe connecties op te bouwen en u ziet daar iemand staan die u herkent. U knikt haar vriendelijk toe, maar haar naam is u even ontglipt. U stelt zich daarom opnieuw voor. En maar goed ook, want ook zij was uw naam vergeten.

Waarschijnlijk herkent u dit, want dit gebeurt ons allemaal wel eens. Het is pijnlijk en kan u in verlegenheid brengen, maar het is volledig verklaarbaar. Het brein is geprogrammeerd om beelden, dus gezichten, beter te onthouden dan feiten, dus namen. Dit stamt uit de oertijd, toen onze verre voorouders nog moesten overleven in de wildernis. Wanneer u een stukje informatie hoort, is er een kans van 10% dat u drie dagen later het nog weet. Maar zodra deze informatie koppelt aan een afbeelding, wordt die kans verhoogt naar 65%. Mensen zijn dus visueel ingesteld en hier kunt u rekening mee houden, zodat uw artikel beter onthouden wordt.

Waarom een afbeelding ertussen?

Afbeeldingen helpen de lezer de informatie te onthouden. Niet alleen dat, maar de juiste afbeelding trekt ook meteen de aandacht. Het onderbreekt de teksten in kleine stukjes, waardoor het ook makkelijk 'scanbaar' is. U kunt ook afbeeldingen gebruiken om bepaalde delen van de tekst te benadrukken of toelichten. Met een consequente visuele stijl kunt u uw posts herkenbaar en deelbaar maken. Gebruik van afbeeldingen geeft een professionele indruk en kan vertrouwen wekken.

Op zoek naar de juiste afbeelding

U begrijpt nu waarom afbeeldingen zo belangrijk zijn, maar hoe komt u aan de juiste afbeeldingen? U kunt ze niet overal vandaan plukken, want dat kan problemen opleveren. U kunt uw eigen afbeeldingen maken en gebruiken, dit kan herkenbaarheid opleveren en vaak is het sneller en makkelijker. U kunt ook gebruik maken van screenshots, stockfotografie of het maken van afbeeldingen uitbesteden. Maar u moet wel rekening houden met auteursrechten.

Afbeeldingen zijn dus essentieel voor een goede webpagina of blog. Ze zorgen ervoor dat mensen de pagina openen, de inhoud lezen en beter onthouden. Het is dus zeker de moeite waard om tijd te steken in het zoeken van de passende afbeeldingen!

Meer tips lezen? Houd dan de Places.nl blogina in te gaten en lees meer nieuws voor ondernemers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!