Places logo
Menu

De populairste persoonsnamen in domeinnamen

De populairste persoonsnamen in domeinnamen

Persoonsnamen zijn in. Bedrijven geven hun producten of diensten graag een persoonlijk gezicht. Anne van Zalando, Toon van Eneco, grote kans dat ze ook bij u tot imaginaire vrienden worden gerekend. Ook bij Telefoonboek en Places doen we eraan mee: onlangs zag Koos.nl het levenslicht. Voor ons reden om uit te zoeken welke Nederlandse persoonsnamen er het vaakst voorkomen als onderdeel van domeinnamen.

Woordonderdelen

De meest voorkomende persoonsnamen in domeinnamen zijn vaak onderdeel van andere woorden. Het gaat hier veelal om korte namen van drie of vier letters. Veel van de namen komen dus niet eens "bewust" voor in de onderzocht URL"s. De naam "Anne" komt bijvoorbeeld ook voor in het woord "Aannemer".

Ed en Ad

De eerste namen die voorbijkomen in de lijst bezitten twee letters. Ed (48.727 keer gevonden) en Ad (37.556) komen, al dan niet bewust, het meest voor bij domeinnamen. Toevallig: dit zijn ook afkortingen van twee Nederlandse kranten (het Eindhovens Dagblad en Algemeen Dagblad). De eerste naam met drie letters is Len (24.088). De meest voorkomende meisjesnaam is Anne (7248).

Vlotte naam

Dat het belangrijk is om een vlotte domeinnaam er op na te houden, meldde Telefoonboek al in een eerder artikel. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de bedrijfsnaam zo kort en duidelijk mogelijk in de domeinnaam naar voren komt. Lange domeinnamen zien er namelijk niet alleen onprofessioneel uit, ze verkleinen ook de vindbaarheid in zoekmachines. Persoonsnamen kunnen bedrijven daarbij een persoonlijk gezicht geven.

Places Websites geeft bedrijven de kans om op een eenvoudige en goedkope manier een website aan te maken. Wilt u ook een website aanmaken voor uw bedrijf? Kijk dan snel naar de mogelijkheden. 

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!