Places logo
Menu

De meest gebruikte domeinnaamextensies

De meest gebruikte domeinnaamextensies

De afgelopen jaren zijn er een hoop nieuwe domeinnaamextensies bijgekomen. Deze extensies zijn allang niet meer gebonden aan het land waarin de bezitter van de website gevestigd is. Het aanvragen van een domeinnaam met een extensie die bij uw bedrijf past hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Maar welke zijn er het populairst in Nederland? Telefoonboek zocht uit welke tien extensies er het vaakst voorkomen.

.nl en .com

De domeinnaamextensies die de lijst aanvoeren zullen niet geheel onverwacht komen. De Nederlandse extensie .nl en de internationale commerciële extensie .com worden het meest gebruikt. Volgens Ronny Oonk, manager Places Websites, is de keuze voor een .nl voor de meeste Nederlandse ondernemers een verstandige keuze. "Als je bedrijf zich alleen maar richt op Nederland is het voor de zoekmachine beter om een .nl domeinnaam te kiezen in plaats van een .com domeinnaam. "

Van de 696.218 onderzochte URL"s eindigden maar liefst 568.644 adressen op .nl, hetgeen neerkomt op 81,7% van de gevallen. Ter illustratie: .com, de nummer twee in de lijst, heeft slechts een aandeel van 16,5%.

Nieuwe extensies

Nog niet veel van de "nieuwe" extensies weten het tot in de top tien te schoppen. Eigenlijk kan alleen .biz, goed voor een achtste plaats, tot de categorie nieuw worden gerekend. Verder zijn het vooral de bekende .eu, .nu, .net. en . org die de dienst uitmaken. Opvallend: .de, de domeinnaamextensie van Duitsland, komt op plaats negen in de lijst. Later deze week zullen we publiceren hoe populair de nieuwe extensies zijn.

Top tien populairste domeinnaamextensies

.nl 568644

.com 94053

.eu 11334

.nu 5060

.net 4964

.org 2546

.info 2359

.biz 970

.de 560

.tv 546

Places Websites geeft bedrijven de kans om op een eenvoudige en goedkope manier een website aan te maken. Wilt u ook een website aanmaken voor uw bedrijf? Kijk dan snel naar de mogelijkheden. 

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!