Places logo
Menu

Collega's beoordelen elkaar digitaal en bepalen zo het salaris van een ander

Collega's beoordelen elkaar digitaal en bepalen zo het salaris van een ander

Keytoe lijkt op het eerste oog een bedrijf als ieder ander: het bedrijf zit in Maassluis, er werken zo'n 45 mensen en zij helpen klanten op het gebied van marketing, IT en organisatiekunde. Bij Keytoe gaan een aantal dingen er echter anders aan toe dan bij de meeste bedrijven: werknemers hebben een onbeperkt aantal vakantiedagen, iedereen heeft over alles iets te zeggen en de salarissen zijn openbaar. Daar wordt nu nog iets aan toegevoegd: de hoogte van het salaris wordt bepaald door beoordelingen die collega's elkaar via een app geven.

Salaris commissie

Dat collega's inspraak hebben in elkaars beloning is niet nieuw voor het bedrijf: jaarlijks verdeelt een salaris commissie aan het eind van het jaar het budget dat over is onder de medewerkers. Hoeveel een medewerker krijgt, is afhankelijk van hun toegevoegde waarde. De salaris commissie bepaalt wat de toegevoegde waarde van een collega is. Iedere medewerker van Keytoe kan plaatsnemen in deze commissie.

SentimentsApp

Dit gaat nu nog een stapje verder: door middel van de 'SentimentsApp' kunnen medewerkers elkaar dagelijks beoordelen. Middels een progressie balkje kunnen collega's aangegeven hoe goed het gevoel is. Deze dagelijkse scores tellen op tot een gemiddelde maandscore, op basis waarvan het salaris wordt bepaald. Het loon kan per maand omhoog of omlaag gaan.

Testfase salaris uitbetaling

Alle medewerkers hebben ongeacht het aantal uur dat ze werken een basisinkomen van minimaal 600 euro bruto. Het salaris kan vanaf deze 600 euro oplopen tot maximaal 4.000 euro, van stagiaire tot directeur. Tijdens de pilotfase, die drie maanden duurt, is het loon nog fictief: de extra salarissen worden nog niet uitbetaald. De werknemers krijgen nog gewoon hun vaste salaris. Na drie maanden testen bepaalt het hele bedrijf samen of dit nieuwe salarissysteem uiteindelijk echt wordt ingevoerd.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!