Places logo
Menu

Bureaustoelen onder de loep: aan welke eisen moeten ze voldoen?

Bureaustoelen onder de loep: aan welke eisen moeten ze voldoen?

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander zo"n 8,7 uur per dag zit. De gevolgen van veel zitten zijn echter niet positief. Zo wordt veel zitten in verband gebracht met overgewicht, hartfalen en diabetes. Doordat mensen veel zitten bewegen zij nauwelijks hun benen, daardoor daalt de stofwisseling en verbrandt men minder calorieën. Met name mensen die op kantoor werken brengen veel tijd op een stoel door. Het is daarom belangrijk dat deze bureaustoel ergonomisch verantwoord is. Places Nieuws heeft de belangrijkste eisen aan een bureaustoel opgezocht en heeft een top vijf van de beste bureaustoelen opgesteld.

Eisen ARBO

Er zijn verschillende arbodiensten in Nederland die werkgevers en werknemers helpen bij het opstellen en uitvoeren van een arbeidsomstandigheden- en verzuimbeleid. De arbodienst stelt daarnaast ook eisen aan een goede bureaustoel. Er zijn bijvoorbeeld allerlei regels over de perfecte zithoogte, het zitvlak, de rugleuning en de armleuningen. Op basis van deze eisen is de top vijf beste bureaustoelen opgesteld.

Zithoogte

Wat betreft de zithoogte van een bureaustoel is het belangrijk dat deze in hoogte verstelbaar is. Een goede zithouding heb je als je bovenbenen horizontaal staan en onderbenen verticaal, met voeten plat op de grond. Daarnaast moet de zithoogte gelijk aan of net iets lager dan de knieholtes zijn. Het moet bovendien mogelijk zijn om je onderbenen naar achter en voren te kunnen verplaatsen.

Zitvlak

Een aantal belangrijke zaken bij het zitvlak zijn: het formaat, voldoende ruimte tussen knieholtes en voorkant stoel en het zitvlak moet je bovenbenen voldoende ondersteunen. Tot slot moet de zithoek en de zitdiepte verstelbaar zijn zodat dit perfect op jouw benen afgestemd kan worden.

Overig

De rugleuning moet flexibel zijn en de hele rug ondersteunen. Armleuningen moeten voldoende lang en breed zijn om ellebogen en onderarmen te ondersteunen. Deze moeten in hoogte verstelbaar zijn. Tot slot heeft de ideale arbo-proof bureaustoel vijf zwenkwielen en is draaibaar, komt hij zo dicht mogelijk bij het bureau en is deze veilig en stabiel.

Top vijf best beoordeelde bureaustoelen

Naast de eisen van de arbodienst is er nog een beoordelingssysteem voor goed meubilair, namelijk de Europese stoelen norm: NEN-EN 1335. Deze norm wordt ook meegenomen bij de selectie van de vijf beste bureaustoelen. De top vijf is gebaseerd op de top vijf beste ARBO bureaustoelen van Inofec, specialist in kantoormeubelen.

1. Bureaustoel Raya

Deze stoel voldoet aan alle ergonomische eisen en is daarnaast ook niet duur. De stoel is bovendien verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren.

2. Bureaustoel NPR

Deze stoel is voorzien van uitgebreide instelmogelijkheden zoals gewichtsinstelling en zithoogteverstelling. Daardoor kan de stoel geheel naar wens ingesteld worden. De stoel is verkrijgbaar in drie kleuren.

3. Bureaustoel de Luxe NPR

Deze Luxe NPR stoel is een uitgebreidere variant van de bureaustoel op de tweede plaats. Het model heeft naast gewichtsinstellingen ook zitdiepteverstellingen en 4D armleggers. Ook in drie kleuren verkrijgbaar.

4. Bureaustoel Yanos

Dit is een moderne stoel met een vrij lange rugleuning die niet van stof is maar met netbespanning. In de zomer kan deze luchtige netbespanning voorkomen dat de rug te warm wordt en gaat transpireren. Er zijn diverse instelmogelijkheden en hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

5. Bureaustoel Kyra

Tot slot staat Bureaustoel Kyra op de vijfde plaats. Het is een voordelige stoel met diverse instelmogelijkheden. De stoel is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en rood.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!