Places logo
Menu

Bloggen: waarom doet iedereen het?

Bloggen: waarom doet iedereen het?

Als u via Google op zoek gaat naar blogs, komt u meer dan één miljoen hits tegen. Een blog, oftewel weblog, is te omschrijven als een persoonlijk dagboek dat online wordt bijgehouden. Niet alleen individuen maar ook organisaties bloggen graag. Blogonderwerpen lopen uiteen van fashion en lifestyle tot gezondheid en marketing. Over ieder willekeurig onderwerp kan geblogd worden. Maar waarom doet iedereen het? Places.nl vertelt het u. Er zijn verschillende redenen om te bloggen:

Expertise delen

Als ondernemer bent u deskundig op een bepaald gebied. Door uw expertise via een blog te delen kunt u uw (potentiële) klant net een beetje extra bieden op afstand. Zo onderscheidt u zich van uw concurrenten. Daarnaast draagt het bij aan het vertrouwen dat uw (potentiële) klanten in u en uw product of dienst hebben.

Meer bezoekers naar uw website trekken

Onderzoek heeft aangetoond dat websites met blogs 55% meer websiteverkeer ontvangen dan websites zonder blogs. Een reden hiervan is dat er in de blogs wordt gelinkt naar de URL van de website van het bedrijf, waardoor deze vaker wordt bekeken.

Beter gevonden worden in Google

Bloggen zorgt ervoor dat uw website beter naar voren komt in de zoekresultaten van Google. Wanneer u de content van uw website regelmatig ververst of aanvult, bijvoorbeeld door het plaatsen van blogs, waardeert Google uw bedrijf hoger in de zoekresultaten. Bloggen draagt dus bij aan een betere online vindbaarheid van uw bedrijf.

Leren van feedback

Op het moment dat uw blog op het internet geplaatst is, heeft iedereen de mogelijkheid om het te lezen. Lezers plaatsen regelmatig reacties op blogs in de vorm van op- of aanmerkingen, vragen en meningen. Van deze directe feedback kunt u als blogschrijver veel leren.

Plezier hebben

Houdt u van schrijven, dan is bloggen plezier hebben! Bovendien kunnen eventuele reacties van klanten en/of collega-ondernemers erg interessant zijn. Door op een andere dimensie na te denken over uw vakgebied, kunt u het plezier in uw werk vergroten! Ook Places.nl blogt dagelijksover online vindbaarheid, bedrijfsvermeldingen, MKB marketing, social media en de Places Antwoordservice. Kom bijvoorbeeld meer te weten over uw bedrijfsnaam of bedrijfsomschrijving. Ook biedt Places.nl mogelijkheden om online beter vindbaar te zijn. Meer informatie? Neem dan gerust contact op via 024 - 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!