Places logo
Menu

Helft websites software en ICT-branche niet responsive

Helft websites software en ICT-branche niet responsive

Onlangs bleek al uit onderzoek van Telefoonboek.nl dat een groot deel van de websites in de software- en ICT-branche niet voldoende beveiligd is: respectievelijk 93,4% en 89,3% van de websites is niet in het bezit van een SSL-certificaat. Toch gek, aangezien het leveren van een optimale digitale ervaring bij de kerntaken van dit type bedrijf hoort. Hoe zit het dan met de mobielvriendelijkheid van deze websites? Telefoonboek.nl zocht uit hoe goed deze branches scoren op mobiele functionaliteit.

Responsiveness

Bij responsive webdesign is het de bedoeling dat een website de optimale webervaring levert voor alle verschillende apparaten waarop deze gebruikt kan worden. De leesbaarheid van de tekst en hanteerbaarheid van de interface mogen bijvoorbeeld niet verslechteren wanneer u van een computerscherm naar een smartphone overgaat, of andersom. Hierom is de webpagina op een flexibele manier opgezet en kan deze via flexibele vormgeving en afbeeldingen meebewegen met het schermformaat. Zo hoeft er niet nodeloos ingezoomd te worden en blijven de buttons en navigatie werken zoals ze moeten werken, ook bij het gebruik van een touchscreen.

ICT

In totaal zijn er 11.001 websites uit de categorie "ICT" onderzocht. Daarbij werd bij 5.698 gevallen een responsive website aangetroffen, hetgeen neerkomt op een percentage van 51,8%. Bij de overige 5.303 bedrijven werd geen responsive website gevonden (48,2%). Bijna de helft van de websites in de ICT is dus niet optimaal bruikbaar op een mobiele telefoon. Frappant, aangezien juist deze branche zou moeten inzien dat optimale gebruiksvriendelijkheid van een website van levensbelang is.

Software

In de softwarebranche zijn de cijfers iets beter. Van de 19.688 onderzochte bedrijven bezitten er 11.180 (56,8%) een responsive website. Ook hier heeft een groot deel (43,8%) nog steeds geen optimaal werkende websites voor mobiel gebruik. Ook hier s dit vrij gek, aangezien deze branche zelf de kennis bezit om gebruiksvriendelijke software te bouwen.

Opvallend

Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl, noemt de resultaten opvallend: "Zeker als je je bedenkt dat deze bedrijven juist gespecialiseerd zijn in het maken en onderhouden van digitale ondersteuning. Ook voor het bedrijf zelf in optimale mobiele bruikbaarheid van de website voordeling: zo straal je professionaliteit én kwaliteit uit naar je klanten."

Wilt u graag een professionele website met een responsive webdesign? Dat hoeft zeker niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief.

Ontdek Places Websites

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!