Places logo
Menu

Beveiliging websites fotografen blijkt geen perfect plaatje

Beveiliging websites fotografen blijkt geen perfect plaatje

Wanneer je een eigen bedrijf wil beginnen als fotograaf, is het maken van een website een van de allereerste dingen waar je aan moet denken. Zonder een website ben je niet vindbaar en is de kans op boekingen kleiner. Een goede website kan het verschil maken voor een potentiële klant die tussen meerdere fotografen twijfelt. Je denkt bij het opzetten van een website onder andere na over content, de opbouw van de website en het design. Maar denk vooral ook goed na over de beveiliging en gebruiksvriendelijkheid van je website. Het is aan te raden om je hier goed in te verdiepen of een expert in te schakelen. Uit onderzoek van Places Websites blijkt dat veel websites van fotografen niet goed beveiligd zijn en niet geheel gebruiksvriendelijk zijn. Je kunt als startende fotograaf opvallen met je website door hier wel aan te denken.

Onderzoek Places Websites

Places Websites heeft 255 websites onder de loep genomen. Er is allereerst onderzoek gedaan naar de beveiliging van de websites. Bovendien is gekeken of de website responsief is. Dat houdt in dat het formaat van de website zich automatisch aanpast aan het formaat van het apparaat waarmee de website bezocht wordt. Voor zowel tablet, smartphone, laptop als computer is een responsieve website prettig te bekijken en te bezoeken. Dat spreekt potentiële klanten erg aan. Zij zouden kunnen afhaken als een website niet goed getoond wordt op hun apparaat.

Responsiviteit

De meeste websites van fotografen zijn niet responsief: meer dan driekwart (77%) van de websites (77%) houdt geen rekening met de verschillende apparaten waarmee de website bezocht wordt. Bij de andere 23% van de websites is dit wel het geval. Bezoekers van deze websites hebben een totaalbeleving en herkennen de site direct op ieder apparaat. Dit zorgt voor een hoge tevredenheid en dus bezoekers die terugkomen. Zowel op de website als in de fotostudio.

Beveiliging

Een goede beveiliging van een website is te herkennen aan https voor de url en het groene slotje in de adresbalk. Bij https wordt de data die wordt verstuurd versleuteld. Voor andere partijen is het onmogelijk verstuurde gegevens te achterhalen. Het verschil tussen een https en http (niet beveiligde) website is het SSL certificaat. Een SSL certificaat zorgt voor de versleuteling van gegevens en maakt de verbinding tussen browser en server veilig. Bij een website met http kunnen persoonlijke gegevens die worden gedeeld wel worden onderschept. Helaas is dit bij de meeste websites van fotografen nog het geval: 73% van de websites is niet goed beveiligd. Bij de andere 27% van de websites kun je wel met een gerust hart een online afspraak boeken en je gegevens achterlaten.

J. Rutten, manager van Places Websites, noemt dat er verbetering mogelijk is bij de websites van fotografen: 'Een responsieve website laat foto's het beste tot zijn recht komen op elk apparaat. Dat zou een aanrader zijn voor elke fotograaf. Wanneer fotografen een functie aanbieden om online afspraken te maken, is ook een SSL certificaat noodzakelijk. Als beginnende fotograaf is het goed om hierover na te denken voor je begint met het bouwen van je website.'

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!