Places logo
Menu

Beveiliging websites belastingadviseurs laat te wensen over

Beveiliging websites belastingadviseurs laat te wensen over

De belasting doen hebben we voor dit jaar gelukkig net achter de rug. Dit is niet voor iedereen een pretje. Daarom schakelen sommigen hiervoor een professional in. Bij Telefoonboek.nl zijn 4.316 bedrijven geregistreerd die belastingadvies geven. Hiervan hebben maar 1.078 een werkende website. Bij belastingadvies spelen persoonsgegevens een grote rol, daarom is het belangrijk dat ook de website van deze bedrijven goed beveiligd is. Op die manier worden de persoonsgegevens, mochten deze op de website ingevuld moeten worden, niet in gevaar gebracht.

SSL-certificaat

Veilige websites hebben een SSL-certificaat, oftewel Secure Sockets Layer certificaat. Bij zo"n website wordt een beveiligde laag tussen de server van de website en de internetbrowser tot stand gebracht. Of een website een SSL-certificaat heeft, wordt op twee manieren vermeld. Een beveiligde website heeft "https" in de URL staan, terwijl bij een website zonder SSL-certificaat "http" in de URL staat. Ook is een website met SSL-certificaat voorzien van een hangslot in de zoekbalk. Bij websites zonder SSL-certificaat krijgt een gebruiker vaak een melding dat hij zich op een onbeveiligde website bevindt.

Van alle werkende websites in de categorie "belastingadvies", is slechts 12,4 procent voorzien van een SSL-certificaat. Dit betekent dat maar liefst 87,6 procent van de belastingadvieswebsites niet goed beveiligd is en dus niet zorgvuldig omspringt met persoonsgegevens, mochten deze bedrijven in het bezit zijn van dit soort gegevens.

Responsive

Hoewel maar een heel klein percentage van de websites in de categorie "belastingadvies" beveiligd is, is het percentage van werkende websites dat responsive, oftewel schaalbaar, is geruststellender. Van de 1.078 werkende websites is namelijk 37,8 procent responsive. Een website is responsive als het formaat van de website zich aanpast aan de beeldschermgrootte van het apparaat waarmee de gebruiker de website bezoekt. Als de gebruiker het venster waarin de website geopend is van formaat verandert, "beweegt" de website dan ook mee en past zich aan aan dit formaat.

Slag te maken bij websites belastingadviseurs

Het lage percentage van werkende websites van bedrijven die belastingadvies geven dat beveiligd is, impliceert dat er nog veel werk aan de winkel is op het gebied van websitebeveiliging. Het percentage van responsive websites is hoger, maar ook hier is er ruimte voor verbetering. Bij websites van belastingadviseurs kan dus over het algemeen nog een flinke slag gemaakt worden.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!