Places logo
Menu

Bent u zzp'er? Deze voordelen van zelfstandig ondernemen herkent u sowieso

Bent u zzp'er? Deze voordelen van zelfstandig ondernemen herkent u sowieso

Nederland telde in 2018 bijna 1,1 miljoen zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Dit aantal is de afgelopen jaren voortdurend gestegen. Steeds meer Nederlanders zien 'the bright side' van het ondernemen in en kiezen voor een bestaan als zzp'er. Wat beweegt hen eigenlijk om deze stap te maken? Wij hebben een aantal typische voordelen van zelfstandig ondernemen op een rijtje gezet: een feest der herkenning. Als zzp'er herkent u zich waarschijnlijk in alle onderstaande voordelen.

#1: Zelf uw uren indelen

Een van de grootste voordelen aan zelfstandig ondernemen is dat u uw eigen tijd kunt indelen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u uw werkzaamheden inricht. Op een doordeweekse dag vrij nemen en uw uren in het weekend of in de avond inhalen? Dat is geen probleem als u zzp'er bent. Ook de vakantie kunt u flexibel inplannen wanneer het u uitkomt. Uit onderzoek van het CBS en TNO is gebleken dat zelfstandigen over het algemeen tevredener zijn over hun werk, vooral omdat zij meer autonomie ervaren.

#2: Uw netwerk vergroten

Als zelfstandige werkt u vaak aan uiteenlopende projecten bij meerdere klanten/organisaties. Het leuke hieraan is dat u bij meerdere bedrijven contacten legt en een exclusief kijkje 'in de keuken' krijgt. Dat kan leiden tot mooie kansen: u weet nooit wat u voor elkaar kan betekenen. Een nieuwe wereld kan voor u opengaan.

#3: Dingen doen die u leuk vindt

Tot op zekere hoogte heb je zelf veel te beslissen als 'eigen baas'. Denk daarbij aan wat voor werk u doet, welke opdrachten u aanneemt (en welke klussen u liever aan u voorbij laat gaan) en op welke gebieden u uzelf verder wilt ontwikkelen. Focussen op werkzaamheden die u leuk vindt geven u energie en zorgt dat u iedere dag met plezier naar het werk gaat.

#4: Veel afwisseling in uw werk

We hadden het er net al even over: u heeft zelf inspraak in welke werkzaamheden uw focus hebben. Als u houdt van afwisseling in uw werk, heeft u daar zeker voldoende mogelijkheden voor. Meerdere opdrachten oppakken voor meerdere opdrachtgevers? Geen dag is hetzelfde en het werk blijft leuk. Wie liever voor vastigheid kiest bij dezelfde opdrachtgevers met wie en langdurige relatie opgebouwd is, kan daar natuurlijk ook voor gaan. Deze keuze maakt u zelf en daar heeft u alle vrijheid in.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!