Places logo
Menu

Basisscholen kunnen meer doen aan online beveiliging en gebruiksgemak

Basisscholen kunnen meer doen aan online beveiliging en gebruiksgemak

Basisscholen zijn in deze tijd weer veel in het nieuws. De Cito-toetsen komen eraan, de uitslag kan grote invloed hebben op de keuze van de vervolgschool. Maar voordat uw kind in groep 8 begint aan de Cito-toets begint hij/zij in de kleuterklas. De eerste stap zal dan zijn uw kind aan te melden bij de school van de eerste keuze. Veel scholen kiezen ervoor om naar de website te verwijzen en het contactformulier in te laten vullen. Maar is dit wel een veilige werkwijze in deze tijd waarin privacy een grote rol speelt en internetverkeer geregeld onderschept wordt?

Persoonsgegevens veilig?

Places onderzocht of basisscholen gewapend zijn tegen het onderscheppen van persoonsgegevens. Wanneer men een contactformulier invult online is het belangrijk dat dit via een verbinding gaat die beveiligd is door een SSL-certificaat. Dit is een certificaat dat een beschermlaag biedt tussen de server van de website en uw eigen internetbrowser. Nu blijkt dat maar 11,2 procent van de basisschoolwebsites beschikt over zo"n certificaat. "Ontzettend weinig" zegt Ronny Oonk manager van Places Websites "persoonsgegevens zijn vertrouwelijk en moeten dus met zorg behandeld worden."

Met gemak het laatste nieuws bekijken

Verder wordt op basisschoolwebsites vaak het laatste nieuws gedeeld. Veel ouders lezen dit soort dingen even snel tussendoor, waardoor het handig is als dit op de mobiele telefoon te lezen is. Helaas blijkt maar 30 procent van de basisschoolwebsites een responsive website te hebben. Responsive betekent het aanpassen van het formaat van de website aan het apparaat waarmee de website bezocht wordt. Het ziet er naar uit dat veel ouders hun laptop erbij moeten pakken om het laatste nieuws van de basisschool op een prettige manier te kunnen lezen.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!