Places logo
Menu

95% websites in de organisatieadviesbranche slecht beveiligd

95% websites in de organisatieadviesbranche slecht beveiligd

Organisatieadvies is één van de grootste en breedste business to business branches in het Nederlandse bedrijfsleven. Advies bestaat immers in alle soorten en maten. Een goede website met een beschrijving van precies dátgene wat het bedrijf aanbiedt, is daarom een belangrijke vereiste. Web beveiliging en de bruikbaarheid van deze website op mobiele apparaten geven het bedrijf daarbij een professionele uitstraling. Telefoonboek.nl onderzocht hoe goed bedrijven in de organisatieadviesbranche scoren op deze topics.

Onderzoek

Van de 33.383 onderzochte websites in de categorie "Organisatieadvies" bezitten er maar 1555 een SSL-certificaat. Dat betekent dat 27.220 websites niet beveiligd zijn door middel van https, hetgeen neerkomt op ongeveer 95,3%. In deze gevallen kan het zo zijn dat een gedeelte van de website waar met persoonsgegevens wordt gehandeld zich wel achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdwebsites daarvan zijn echter nog niet in het bezit van een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn daardoor nog altijd niet beveiligd.

Responsive

Ook zijn de websites getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 49,4% van de 33.838 organisatieadviesbureaus werd een responsive website gevonden. Dat betekent iets meer dan de helft van de websites in de organisatieadviesbranche aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken worden op mobiel of tablet.

Vertrouwen

Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl, vindt het opmerkelijk dat zo weinig bureaus gebruik maken van https: "Zeker als je vertrouwen uit wil stralen richting huidige en toekomstige klanten. De aanvraag van een SSL-certificaat is bovendien eenvoudig te realiseren. Op responsiveness scoren deze bedrijven al wat beter, maar ook hier valt nog winst te behalen."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!