Places logo
Menu

75% van Nederlanders gebruikt nooit papieren gids

75% van Nederlanders gebruikt nooit papieren gids

Slechts 25 procent van alle Nederlanders maakt nog weleens gebruik van een papieren gids om bedrijven of personen te zoeken. Mannen gebruiken de papieren versie nog minder dan vrouwen: 81 procent van de mannen gebruikt de papieren gids nooit. Dat blijkt uit onderzoek van Telefoonboek.nl in samenwerking met Peil.nl. Dit betekent niet dat we niet meer op zoek zijn naar telefoonnummers: 5,5 miljoen Nederlanders gebruiken iedere maand het internet op een mobiel device (smartphone of tablet) of een pc om telefoonnummers van lokale bedrijven te zoeken. Dit resulteert in 9 miljoen online zoekopdrachten. 65 procent van die zoekopdrachten is gericht op bedrijven, zo tonen de bezoekcijfers van Telefoonboek aan.

Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek: "Voor lokale ondernemers is het belangrijk om gevonden te worden. De zoektocht naar een bedrijf begint tegenwoordig online, waarvan 33 procent vanaf mobiel. Lokale ondernemers lopen dan ook klanten mis wanneer ze niet vermeld staan in een online Telefoonboek."

Ondernemers hebben vaak niet de tijd en/of de kennis om zich te verdiepen in de online mogelijkheden. Een bedrijfsvermelding in een online bedrijvengids zoals Telefoonboek kan helpen nieuwe klanten te trekken. "Wij zien dat bedrijven meer telefoontjes ontvangen van klanten wanneer zij goed op Telefoonboek vermeld staan.", aldus Nijensteen.

Telefoonboek.nl: het boek zonder boek

Telefoonboek.nl is niet nieuw in de wereld van online directories. Telefoonboek is opgericht in 2004 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Na een jarenlange samenwerking met de Telefoongids, is Telefoonboek nu zelfstandig. In de periode van 2007 tot april 2012 heeft Telefoonboek voor 40 procent van de businesstraffic naar de Telefoongids gezorgd. Vanaf de vernieuwde start, in mei 2012, is met een klein team toegewijde mensen keihard gewerkt aan een database met geavanceerd zoeksysteem en een gebruiksvriendelijke beheerportal voor ondernemers. Met de website, de mobiele website en de iPhone applicatie worden op dit moment ruim 5,5 miljoen bezoekers geholpen in hun zoektocht naar een

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!