Places logo
Menu

66,9% webshops responsive

66,9% webshops responsive

Online aankopen worden steeds vaker via de smartphone gedaan. Een groot onderdeel van de aankoop-ervaring betreft het gebruiksgemak van de webshop: deze moet goed leesbaar, overzichtelijk en navigeerbaar zijn. Wanneer een website niet responsive is, kan dat al afdoen aan een hoop van die eigenschappen. Hoe makkelijk is het om online aankopen te doen via een mobieltje? Telefoonboek.nl zocht uit in hoeverre webshops gebruik maken van responsive websites.

Wat is responsive?

Bij responsive webdesign is het de bedoeling dat een website de optimale webervaring levert voor alle verschillende apparaten waarop deze gebruikt kan worden. De leesbaarheid van de tekst en hanteerbaarheid van de interface mogen bijvoorbeeld niet verslechteren wanneer u van een computerscherm naar een smartphone overgaat, of andersom. Om dit te bewerkstellingen is de webpagina op een flexibele manier opgezet en kan deze via flexibele grids en afbeeldingen meebewegen met het schermformaat. Hierdoor hoeft er niet nodeloos ingezoomd te worden en blijven de buttons en navigatie werken zoals ze moeten werken, ook bij het gebruik van een touchscreen.

Onderzoek

In totaal werden 19.321 webshops uit de database van Telefoonboek onderzocht op hun responsiveness. Daarvan werd bij 12.933 online winkels een responsive website aangetroffen, hetgeen neerkomt op 66,9%. Bij 6388 websites was dit niet het geval: 33,1% van de webshops maakt dus nog geen gebruik van responsive webdesign.

Beter begrepen

Uit eerder onderzoek van Telefoonboek bleek al dat meer dan de helft van de websites niet optimaal bruikbaar zijn voor de mobiele telefoon. "Dan zou je kunnen zeggen dat de webshopbranche het beter begrepen heeft" vertelt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "Op zich logisch aangezien webshops hun producten online aanbieden. Zij hebben er baat bij dat de website ook op mobiel goed functioneert, zodat men overal gemakkelijk hun producten kan kopen."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!