Places logo
Menu

Zo slaat u als ondernemer uw slag op Koningsdag

Zo slaat u als ondernemer uw slag op Koningsdag

Aanstaande vrijdag is het wederom Koningsdag. Koningsdag en Bevrijdingsdag (5 mei) de twee officiële nationale feestdagen in Nederland. Dit houdt in dat werknemers in loondienst vrij zijn op koningsdag, behalve de werknemers in winkels. Deze zijn namelijk vaak wel geopend met koningsdag. Hierbij moet echter rekening gehouden worden met gewijzigde openingstijden. Veel bedrijven gaan namelijk pas later open. Het kan aanlokkelijk zijn om zelf de deuren gesloten te houden tijdens Koningsdag en te genieten van de vele feesten. Echter liggen er voor ondernemers ook veel kansen in het verschiet op Koningsdag. Places Nieuws noemt drie mogelijkheden waarmee u als ondernemer kunt profiteren van Koningsdag! Namens het Places team wensen wij u een prettige Koningsdag!

1. Naamsbekendheid creëren door inhakers

Een leuke mogelijkheid om promotie voor uw eigen bedrijf te creëren is door een leuke inhaker op Koningsdag te bedenken. Plaats bijvoorbeeld een grappige afbeelding met een goede grap over Koningsdag. Het onderstaande voorbeeld van Centraal Beheer Achmea leverde in 2015 37.000 likes op en ging dus viral! Voor een goede inhaker is het belangrijk dat deze actueel, relevant en vooral verrassend is. Probeer om met iets origineels en vernieuwends te komen.

Bron: thebestsocialmedia

2. Verkoop uw producten op markten

Het kan voor ondernemers ook veel opbrengen om op één van de vele lokale markten te staan en hier producten te verkopen. Biedt hierbij een leuke actie aan of een gelimiteerde versie van een bestaand product, bijvoorbeeld in het oranje. Dit kan ook een leuke optie zijn voor webshops, die normaal gesproken alleen maar online opereren. Door een kraam te hebben op de markt, kunt u eenmalig ook offline uw producten verkopen. Daardoor kunt u in aanraking komen met nieuwe of bestaande klanten. Let wel op: als u geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel moet u gewoon belasting moet afdragen over de verkochte producten. Dit in tegenstelling tot iemand die niet geregistreerd staat bij de KvK - die kan op de markten tijdens Koningsdag belastingvrij verkopen. Houd tenslotte rekening met vergunningplichten als u bederfelijke etenswaren gaat verkopen.

3. Organiseer een feest

De derde mogelijkheid is het organiseren van een feest. Steeds meer gemeenten leggen de verantwoordelijkheid voor het organiseren van festiviteiten tijdens Koningsdag bij de ondernemers in de stad. In Eindhoven was in 2017 de gemeente alleen nog verantwoordelijk voor kerntaken, zoals de openbare orde en veiligheid. Door samen met andere ondernemers uit uw regio de handen in één te slaan, kunt u niet alleen interessante nieuwe lokale samenwerkingen opdoen, maar ook een extra omzet maken. U zou bijvoorbeeld samen met anderen een markt kunnen organiseren, een groot feest met eten en drinken, of een diner. Zo brengt u uw omzet op Koningsdag naar een piekmoment!

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!