Places logo
Menu

Websites van woonwinkels onder de loep: zijn ze goed beveiligd?

Websites van woonwinkels onder de loep: zijn ze goed beveiligd?

In woonwinkels kunt u op zoek gaan naar de juiste artikelen voor de inrichting van uw huis. U vindt er meubels, vloerbedekking, behang en andere artikelen. Naast de fysieke verkooppunten zijn er ook steeds meer webshops. Een webshop is al lang niet meer alleen een aanvulling op fysieke winkels. Mensen komen vaak naar de fysieke winkel om producten in het echt te zien en om vragen te stellen, maar op webshops wordt veel besteld. Hoe is het gesteld met de webshops van woonwinkels in Nederland? Places.nl deed onderzoek naar de online veiligheid van de webshops.

Online veiligheid

In totaal zijn er 1.150 websites van woonwinkels getest op online veiligheid. Deze woonwinkels staan geregistreerd op Telefoonboek.nl, een online personen en bedrijvengids. Er is gekeken of de websites van woonwinkels beschikken over een SSL-certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer en geeft aan dat er een beveiligde laag is geplaatst tussen een server en een internet browser. Een website zonder SSL-certificaat is makkelijk te onderscheppen voor hackers en cybercriminelen. U herkent een website met SSL-certificaat aan de url die begint met 'https'. Een url die begint met 'http' beschikt niet over een dergelijk certificaat.

Onderzoek

Uit de gegevens van Telefoonboek.nl blijkt dat in totaal 59% van de onderzochte websites van woonwinkels niet over een SSL-certificaat beschikt. In totaal was 41% van de websites wel goed beveiligd. Indien een webshop niet beschikt over een SSL-certificaat is het niet verstandig om persoonlijke gegevens zoals uw naam, adres en bankgegevens achter te laten. Deze kunnen namelijk makkelijk onderschept worden door derden.

Responsive

Nu steeds meer mensen via hun smartphone of tablet een webshop bezoeken, is het belangrijk dat een website goed zichtbaar is op een dergelijk apparaat. Places.nl heeft gekeken of de websites van woonwinkels responsive zijn. Een website met een responsive webdesign past zich aan aan het scherm waarmee de bezoeker de website bekijkt. Uit de gegevens van Telefoonboek.nl blijkt dat 26% van de websites van woonwinkels responsive zijn. Het grootste deel, 74% van de websites blijkt daarentegen niet responsive. Om klanten ook online goed te blijven bedienen is het verstandig om een website responsive te maken.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!