Places logo
Menu

Websites coaches aan verbetering toe: beveiliging onder de maat

Websites coaches aan verbetering toe: beveiliging onder de maat

Coaching is een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. Steeds meer mensen hebben behoefte aan deze professionele hulp. Deze coach wordt vaak zelf gekozen door degene die de begeleiding nodig heeft, de gecoachte. Places.nl onderzocht 697 websites van coaches en deelt deze inzichten in dit artikel.

Waarom is een goede website belangrijk?

Bij het zoeken naar een coach wordt internet vaak geraadpleegd. Een goede website is voor een coach daarom zeer belangrijk. Een goede website is gebruiksvriendelijk en bevat de belangrijkste informatie. Op basis hiervan moeten potentiële klanten een goed gevoel krijgen bij de coach. De beveiliging van deze site mag ook niet vergeten worden: steeds vaker bieden coaches de mogelijkheid om online afspraken te maken. Meestal staan er invulformulieren op de website, waar je persoonlijke gegevens achterlaat.

Wanneer is een website beveiligd?

Wanneer een website goed beveiligd is, beschikt het over een SSL-certificaat. Dit is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer). Je kunt op websites met een SSL-certificaat je gegevens veilig invullen, omdat deze versleuteld worden. Vooral voor login-, betalings- en persoonsgegevens is dit van essentieel belang. Websites met een SSL-certificaat herken je aan https en het groene slotje in de adresbalk.

Zijn websites van coaches goed beveiligd?

Van de 697 onderzochte websites bleek 28% over een SSL-certificaat te beschikken. Dat betekent dat op het merendeel (72%) van de websites van coaches (72%) de gegevens die je invult niet goed beveiligd zijn. Het advies is dan ook om alert te zijn met het online maken van een afspraak.

Zijn websites van coaches gebruiksvriendelijk?

Bij een websitebezoek vallen een aantal dingen misschien nog wel meer op dan het groene slotje in de adresbalk: hoe ziet de website eruit? werkt de website naar behoren? Dit zijn allemaal aspecten van gebruiksvriendelijkheid. Als een website niet gebruiksvriendelijk is, is de kans groot dat je naar een andere website en dus een andere coach gaat. Responsiviteit bepaalt voor een deel het gebruiksgemak. Een responsieve website is een website die reageert op schermgrootte. Je kunt via je tablet en smartphone de website even goed bekijken dan via je computer. Slechts 22,5% van de websites van coaches is responsief. Bij de andere 77,5% is de website niet aangepast aan het apparaat waarop je de website bezoekt.

J. Rutten, manager van Places Websites, zegt hierover: 'Een SSL-certificaat zorgt bij bezoekers voor vertrouwen, wat voor een coach extra belangrijk is. Veel van de websites kunnen verbeterd worden door deze beveiliging aan te pakken. Uiteraard wil je als coach ook een gebruiksvriendelijke website aanbieden, dit vormt een twee punt van verbetering.'

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!