Places logo
Menu

Veilig digitaal ondernemen, dat doet u zo!

Veilig digitaal ondernemen, dat doet u zo!

Ook u als ondernemer ontkomt er niet aan: het internet. Steeds vaker horen online werkzaamheden bij de dagelijkse gang van zaken. Maar is dat wel veilig? Digitaal ondernemen draagt een risico met zich mee. Regelmatig verschijnen er berichten over gehackte accounts, identiteitsdiefstal en het uitlekken van gevoelige informatie. Dit kan u ook overkomen wanneer u niet de juiste maatregelen treft voor het veilig digitaal ondernemen. In deze blog legt Places.nl u uit hoe u uw digitale werkzaamheden veilig stelt.

1. Pas op met WiFi-spots

Onderweg even snel online iets afmaken, dat klinkt aantrekkelijk. Zeker als u bijvoorbeeld gewoon in een café gebruik kunt maken van een hotspot. Maar pas op! Niet alle hotspots zijn even veilig. Soms maken hackers eigenhandig WiFi-spots aan die er betrouwbaar uitzien, omdat ze lijken op namen van openbare gelegenheden. Met die spots kunnen zij echter gevoelige informatie van u achterhalen. Ga er daarom altijd vanuit dat openbare WiFi-spots onveilig zijn, en maak gebruik van internet met een VPN-verbinding. Maak daarnaast gebruik van beveiligingssoftware.

2. Verzeker uzelf tegen cybercrime

Virussen zijn een bekend voorbeeld van cybercrime, maar wat dacht u van cyberafpersing, het kraken van wachtwoorden, phishing en identiteitsfraude? Cybercrime is vervelend, maar u kunt wel maatregelen treffen. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met het openen van e-mail van onbekende afzenders en controleer de websites die u bezoekt. Zorg daarnaast voor een goed wachtwoord en update uw systemen. Vergeet ten slotte niet om uzelf te verzekeren tegen cybercrime.

3. Wees voorzichtig met online opslaan

Dat u tegenwoordig documenten in de cloud kunt opslaan is handig, maar er zijn ook risico's aan verbonden. Met werken in de cloud kunt u thuiswerken en op flexibele tijden werken, en daarnaast zijn uw documenten altijd en overal beschikbaar. Toch loopt u het risico om ten prooi te vallen aan spionage en hackers. Lees daarom voordat u gebruik maakt van online opslagdiensten altijd goed de voorwaarden. Heeft u maatregelen genomen om uw digitale werkzaamheden veilig te stellen, dan is de kans een stuk kleiner dat uw onderneming aan cybercriminelen ten prooi valt. Maar er is meer mogelijk. Vergroot bijvoorbeeld online uw productiviteit door gebruik te maken van slimme webtools voor ondernemers. Zo onderneemt ook u digitaal op een veilige én slimme manier. Succes!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!