Places logo
Menu

Uitstel van betaling voor kledingwinkelketen Men at Work

Uitstel van betaling voor kledingwinkelketen Men at Work

Men at Work heeft afgelopen vrijdag van de rechtbank in Oost-Brabant uitstel van betaling ontvangen. De rechter in Den Bosch heeft een bewindvoerder aangesteld voor de kledingwinkelketen, die onder andere grote merken zoals Adidas en Levi"s verkoopt. Bewindvoerder Evert Baart gaat kijken of het faillissement nog te voorkomen is. Daarvoor zal hij de mogelijkheden met onder andere banken en leveranciers inventariseren. Ook gaat hij het gesprek aan met eventuele overnamepartijen. Volgens de woordvoerster van Baart zijn er meerdere geïnteresseerde partijen.

Winkels nog minstens een week open

Vorige week werd de webshop van Men at Work al gesloten. De 27 fysieke winkels van Men at Work in Nederland zullen nog minstens een week open blijven. Het personeel zal tot die tijd doorbetaald worden. Men at Work heeft ook drie winkels in België. Deze vallen buiten de houdstermaatschappij waarop de uitspraak betrekking heeft.

Nieuw concept niet mogen baten

In 2017 introduceerde Men at Work nog een nieuw concept: XL Urban Start Something. Dit concept was vooral gericht op de millennials in grote Nederlandse steden. Het concept blijkt geen succes te zijn geweest. Vaak leidt een uitstel van betaling namelijk alsnog tot faillissement. Oprichter en grootaandeelhouder Marcel van Gelderen bevestigt dit vermoeden en zegt dat de keten "zeker" failliet zal gaan. Hij denkt dat de winkels opgesplitst zullen worden en onder een andere naam verder zullen gaan. Volgens Quote werd in het jaarverslag van Men at Work in 2016 een verlies van 12 miljoen euro en een negatief vermogen van 29,3 miljoen euro geconstateerd. De opheffingsuitverkoop van meerdere Men at Work winkels wees al op financiële problemen.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!