Places logo
Menu

Toeristische sector telefonisch slecht bereikbaar

Toeristische sector telefonisch slecht bereikbaar

Bedrijven in de Nederlandse toeristische sector, zoals hotels, vakantieparken en bed & breakfasts, zijn telefonisch slecht bereikbaar. 60% van de consumenten gaf bij meer dan 1400 toeristische bedrijven aan geen gehoor te krijgen. Dit blijkt uit cijfers van Telefoonboek.nl.

Volgeboekt

In totaal hebben ruim 1500 mensen laten weten of ze de betreffende camping of bed & breakfast te pakken konden krijgen. "Dit percentage van telefonische onbereikbaarheid is dusdanig hoog dat hier zeker tijdens deze zomerperiode wat aan gedaan moet worden", aldus Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek.nl.

"Juist in deze maand is telefonische bereikbaarheid voor deze bedrijven van groot belang. Veel hotels, vakantieparken en campings zijn momenteel volgeboekt. De meeste aandacht gaat dan hoogstwaarschijnlijk uit naar klanten die daar vakantie aan het vieren zijn in plaats van naar klanten die nog moeten gaan komen", stelt Joost. "Dit kan schadelijk zijn voor het bedrijf, aangezien veel van deze bedrijven ook na augustus nog toeristen binnen willen hebben."

Optimale telefonische bereikbaarheid

Telefoonboek.nl biedt vanaf nu met Places Antwoordservice de mogelijkheid aan bedrijven om optimaal telefonisch bereikbaar te zijn. Om kennis te maken met deze dienst mogen bedrijven deze zomer 30 dagen lang de antwoordservice vrijblijvend proberen.

Joost: "Op deze manier monitoren wij een maand lang kosteloos welke telefoontjes een bedrijf mist. Aan het einde van de maand evalueren wij de uitkomst hiervan met de ondernemer en heeft hij of zij gelijk inzicht in de telefonische bereikbaarheid van het bedrijf. Afgelopen maand sloten meer dan 100 bedrijven bij deze antwoordservice aan. Dit laat zien dat ondernemers zich er bewust van zijn dat ze niet altijd de telefoon kunnen opnemen, maar dit wel willen voor een professionele uitstraling."

Voor de aanvraag van Places Antwoordservice of voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op places.nl/antwoordservice.

Telefonische onbereikbaarheid kan schadelijk zijn voor uw bedrijf. Met Places Antwoordservice is uw bedrijf altijd telefonisch optimaal bereikbaar.Joost Nijensteen, Business Manager
Over TelefoonboekMet 5,8 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. Inmiddels hebben 50.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!