Places logo
Menu

Taxi nodig deze zomer? In Flevoland en Drenthe wordt u het snelst geholpen!

Taxi nodig deze zomer? In Flevoland en Drenthe wordt u het snelst geholpen!

Op zoek naar een luchthaven taxi voor uw aankomende vakantie? Of heeft u deze zomer nog een taxi nodig die u thuisbrengt vanaf dat ene leuke festival? U heeft de keuze uit steeds meer bedrijven: het aantal taxibedrijven is namelijk in vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een taxibedrijf, verwacht u dat u snel telefonisch te woord gestaan wordt. Zo bereikt u zo snel mogelijk uw gewenste bestemming. Maar is dat wel degelijk het geval? De redactie van Places Nieuws deed uitgebreid onderzoek naar de telefonische bereikbaarheid van taxibedrijven. In dit artikel leest u de verrassende uitkomsten.

Beoordelingen taxibedrijven

In totaal staan er 10.747 taxibedrijven vermeld op Telefoonboek.nl. Op deze online bedrijvengids kunnen Nederlandse bedrijven zichzelf vermelden met onder andere contactgegevens. Daarnaast kunnen klanten beoordelingen achterlaten en ervaringen delen. Naast aspecten als prijs/kwaliteit en service, kunnen klanten aangeven in welke mate de partij telefonisch bereikbaar was. Dat laatste is gedaan voor 1.893 taxibedrijven door heel het land. Op de vraag aan klanten of het betreffende taxibedrijf goed telefonisch bereikbaar was, antwoordde ruim 80,7% van de klanten met 'ja'. Dat betekent dat een kleine 20% niet goed bereikbaar was.

Bereikbaarheid per provincie

Van de beoordeelde taxibedrijven, bevinden zich de meeste in de provincies Noord- en Zuid-Holland. De meeste klachten over telefonische bereikbaarheid zijn ook afkomstig uit deze twee provincies. De top drie wordt aangevuld door Noord-Brabant, waar ook veel telefoontjes gemist worden door taxibedrijven. In Flevoland, Drenthe en Friesland worden de minste telefoontjes gemist en zijn de taxibedrijven het best bereikbaar per telefoon. In de afbeelding hieronder zie je hoeveel gemiste telefoontjes er in totaal per provincie geregistreerd zijn bij Telefoonboek.nl.

Belang telefonische bereikbaarheid

Bent u ondernemer in de taxibranche? Denk eens na over de volgende vraag: is mijn bedrijf 24/7 bereikbaar? Indien u 'nee' heeft geantwoord, heeft u nog meer om over na te denken. Wilt u namelijk het risico nemen om potentiële klanten te verliezen? Met een hoog aantal (meer dan 80%) bedrijven dat telefonisch goed bereikbaar is, zijn consumenten zo overgestapt naar een ander bedrijf dat de telefoon wel opneemt. Met Places Antwoordservice is dat verleden tijd. U mist nooit meer een telefoontje van (potentiële) klanten, want zij worden 24/7 te woord gestaan door professionele telefonistes. Deze dienst kunt u vrijblijvend 30 dagen gratis proberen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!