Places logo
Menu

Ruim 83% Nederlandse diëtisten heeft een werkende website

Ruim 83% Nederlandse diëtisten heeft een werkende website

Deze week is het zowel internationale Junkfood dag (21 juli) als Hotdog dag (23 juli). Een dag waarop het geoorloofd lijkt om een flinke hamburger of hotdog te eten. Uit onderzoek van het CBS blijkt echter dat het aantal Nederlanders met overgewicht en obesitas de afgelopen jaren is toegenomen en bijna de helft van volwassen Nederlanders kampt met overgewicht. Het uitroepen van dagen in teken van junkfood en hotdogs en daarmee het promoten van ongezonde voeding kan dan ook als onwenselijk worden gezien. Mensen die kampen met overgewicht zoeken vaak professionele hulp bij het afvallen, zoals een diëtist. Telefoonboek.nl was daarom benieuwd naar de online vindbaarheid van Nederlandse diëtisten en onderzocht het aantal werkende websites binnen deze sector.

Onderzoek

In totaal zijn 207 bedrijven, die in de database van Telefoonboek.nl geregistreerd staan als 'diëtist', onderzocht op een werkende website. Uiteindelijk bleek bij 173 bedrijven sprake te zijn van een werkende website, hetgeen neerkomt op 83,5%. Belangrijk is dat bedrijven in het bezit van een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' werden gezien in dit onderzoek. Een ruime meerderheid is daarmee online vindbaar via een eigen bedrijfswebsite en kan daarmee potentiële cliënten informeren en aantrekken.

Responsive

Daarnaast is het aantal werkende websites ook getest op responsiveness. Bij een responsive design beweegt een website automatisch mee met de schermgrootte van het apparaat waarop de website wordt getoond. Hierdoor levert het hebben van een responsive website een aantal voordelen op voor bedrijven. Zo blijft de leesbaarheid en het gebruiksgemak van een website intact, ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt. Mede hierdoor wordt de online vindbaarheid via zoekmachines zoals Google vergroot en zullen potentiele cliënten sneller en vaker dit soort websites bezoeken. 99,1% van het aantal werkende websites bleek ook responsive te zijn. Daarmee lijken diëtisten zich bewust te zijn van het toenemende gebruik van mobiel en tablet en de kansen die daardoor verschijnen.

Uitstekend

Hoewel het onderzoek van relatief kleine omvang is, toont dit onderzoek uitstekende cijfers denkt Ronny Oonk, manager van Places Websites. "Zeker nu het aantal Nederlanders met overgewicht en obesitas stijgt, is het van belang dat diëtisten goed vindbaar zijn. Mensen worden vaak via hun huisarts doorverwezen, maar dat betekent niet dat het daarbij ophoudt. Diëtisten lijken zich er van bewust dat ook online informatievoorziening van groot belang is in dit soort situaties."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!