Places logo
Menu

Ruim 40% warenhuizen online beveiligd door SSL-certificaat

Ruim 40% warenhuizen online beveiligd door SSL-certificaat

Nu Black Friday en Cyber Monday achter de rug zijn, is het online shoppen voor de feestdagen officieel begonnen. Er zijn verschillende warenhuizen waar men terecht kan voor een groot assortiment waardoor zij niet bij veel afzonderlijke winkels inkopen hoeven te doen. Dit geldt dus ook voor het online shoppen, waardoor consumenten slechts één pakket in ontvangst hoeven te nemen. Maar is het online shoppen bij een warenhuis wel altijd veilig? Telefoonboek.nl onderzocht hoeveel warenhuizen uit haar database in het bezit zijn van een SSL-certificaat en dus online beveiligd zijn.

Wat is SSL?

Het gebruik van een SSL-certificaat zorgt ervoor dat er een beveiligde verbinding ontstaat tussen de computer van een bedrijf en een bezoeker. Doordat de verbinding beveiligd is, is het niet mogelijk voor derden, zoals hackers, om mee te kijken met de gedeelde en ingevoerde informatie. Bezoekers kunnen zelf checken of zij een beveiligde website bezoeken door te kijken naar de URL. Wanneer er links naast de URL een (groen) hangslotje wordt weergegeven en de URL begint met de letters "https", dan is er sprake van een SSL-certificaat. Wordt er geen hangslotje getoond en begint de URL met de letters "http", dan is de bezochte website niet beveiligd door een SSL-certificaat. Daarnaast toont Google steeds vaker een waarschuwing wanneer er sprake is van een onbeveiligde website. Hierdoor zijn bezoekers van een website zich bewust van het risico en de mogelijkheid dat hackers meekijken met de gedeelde informatie.

Beveiligde website warenhuizen

Van de 301 bedrijven die bij Telefoonboek.nl geregistreerd staan in de categorie "warenhuis" en een werkende website hebben, bleken 123 websites beveiligd te zijn door middel van een SSL-certificaat. Daarmee is 40,9% van de geregistreerde websites online beveiligd. Daarentegen lijkt een meerderheid van 59,1% niet in bezit te zijn van een SSL-certificaat. Wel is het mogelijk dat pagina"s waar persoons- en betaalgegevens worden gedeeld zich achter een (vaak externe) beveiligde verbindingen bevinden. De hoofdpagina"s zijn echter niet beveiligd door middel van een SSL-certificaat waardoor de gegevens die daar worden ingevuld niet per se beveiligd zijn.

Warenhuizen goed op weg

Warenhuizen zijn goed op weg als het aankomt op online beveiliging stelt Ronny Oonk, manager van Places Websites. "Hoewel er nog ruimte voor verbetering is op het gebied van online beveiliging, lijken warenhuizen goed op weg te zijn. De cijfers van dit onderzoek kunnen dan ook dienen ter inspiratie voor bedrijven die nog niet in het bezit zijn van een SSL-certificaat. Online beveiliging zorgt er namelijk niet alleen voor dat de online privacy wordt gewaarborgd, maar draagt ook bij aan een betrouwbare uitstraling van een website."

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!