Places logo
Menu

Restauranthouder? Zorg voor een goede website en optimaliseer uw zomer!

Restauranthouder? Zorg voor een goede website en optimaliseer uw zomer!

De terrassen lopen vol, de zon schijnt: hét seizoen voor restauranteigenaren om van te profiteren. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn. Een goedwerkende website kan zorgen voor een boost voor uw restaurant. Een menukaart inzien of reserveren online, er zijn allerlei opties om de consument te overtuigen om naar uw restaurant te komen. Telefoonboek.nl heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit en beveiliging van de websites van restaurants en geeft u tips!

Beveiliging van websites

In totaal staan 27.617 restaurants geregistreerd bij Telefoonboek.nl. Hiervan heeft slechts 7.100 een werkende website. Heb je nog geen website en ben je wel eigenaar van een restaurant? Dan is het goed om even na te denken wat een website voor toegevoegde waarde kan hebben voor jou!

Er is onderscheid te maken tussen de websites. Een deel hiervan is namelijk beveiligd, het andere deel niet. Dit wordt gedaan door middel van SSL-certificaten. Opvallend is dat slechts 19,7% van de 7.100 websites een SSL beveiliging heeft. Hier is sprake van een gemiste kans, volgens Dirk Lentjes (Manager Places Websites). "De meeste internetbrowsers geven tegenwoordig een melding aan bezoekers als de website niet beveiligd is. Dit kan potentiële klanten afschrikken en dat is per definitie niet goed voor de omzet." Daarnaast stipt hij aan dat het relatief gemakkelijk is om een SSL-certificaat voor een website te regelen.

Veel mensen weten weinig van internetbeveiliging. Toch is het niet onbelangrijk dat je hier wat meer van weet. De afkorting SSL staat voor Secure Sockets Layer. Met een dergelijke verbinding wordt de veiligheid voor de bezoeker van jouw website op 2 manieren gegarandeerd. Ten eerste laat het SSL certificaat weten dat de gebruiker is verbonden met een officiële server. Dit betekent dat gekopieerde websites worden tegengegaan. Ten tweede wordt de verbinding tussen de gebruiker en de server gecodeerd. Dat wil zeggen dat alle gegevens versleuteld zijn. Op deze manier zijn de gegevens nutteloos voor iemand die het onderschept.

Weergave mobiele apparaten

Naast een goede privacy waarborging voor de consument, is ook de toegankelijkheid van uw website belangrijk. Het is immers zo dat tegenwoordig steeds meer informatie op mobiele telefoons wordt opgezocht. Het is fijn als u daar als ondernemer op in speelt door ervoor te zorgen dat uw website een goede schaalbaarheid heeft. Dit betekent dat de website zichzelf aanpast, afhankelijk van het apparaat waarmee de website wordt geopend. Het is belangrijk dat deze aanpassing goed verloopt, aangezien klanten mogelijk belangrijke informatie mislopen op het moment dat de website zichzelf niet aanpast. De schaalbaarheid van websites van restaurants is ook onderzocht. Het resultaat is iets positiever dan bij de SSL-certificaten: 53,8% van de websites is responsief. Dit percentage is al wat hoger maar er is nog altijd ruimte voor verbetering.

Tips

Om dit seizoen goed te benutten is het belangrijk voor restauranteigenaren om hier aandacht aan te besteden.Er zijn diverse SSL-certificaten te koop. De goedkoopste variant is voor de meeste restaurants ruim voldoende om de website goed te beveiligen. Als u bij Places Websites een website laat maken heeft u altijd een SSL-certificering en bent u verzekerd van een goed werkende website.

Ontdek Places Websites

Om ervoor te zorgen dat de schaalbaarheid optimaal is, moet iets meer moeite ondernomen worden. Het beste wat je hiervoor kunt doen is even contact opnemen met de webbeheerder. Die kan tips geven over wat je kunt doen, dit verschilt immers per aanbieder. Ondanks dat dit iets meer moeite kost, is het absoluut de moeite waard. Immers, hoe vaak loop jij nog naar je computer om informatie over een restaurant op te zoeken? De meeste mensen willen graag snel informatie, kijken op hun mobiele telefoon en niets is fijner dan dat de website van het restaurant vlekkeloos werkt!

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!