PostNL breidt Pakket- en Briefautomaat uit, meer gemak voor de online shopperPostNL breidt Pakket- en Briefautomaat uit, meer gemak voor de online shopper

Grote kans dat u in uw webshop straks meer verkoopt door een nieuw soort gemak dat wordt gerealiseerd door PostNL. Het bedrijf begon in 2016 met een pilot die zich steeds meer uitbreidt. Onlangs werden er, na Almere, Tilburg, Breda en landelijke gebieden in Limburg, in Amersfoort weer nieuwe automaten bijgezet. Het gaat om een Pakket- en Briefautomaat (PBA). PostNL is druk bezig dit concept verder uit te breiden zodat heel Nederland van het gemak gebruik kan maken.

Automaten

Het gaat om automaten die het mogelijk maken pakketten en brieven te versturen en ontvangen. De consument kan online een verzending aanvragen waarna er een label wordt gemaakt. Deze moet worden uitgeprint en op het pakket worden geplakt. Vervolgens kan de barcode op het label worden gescand bij de PBA. Pakketten kunnen in een van de "kluisjes" in de automaat worden gezet. Wanneer de consument een pakket wil ontvangen via de PBA kan bij het bestellen deze optie aangevinkt worden. Zodra het pakketje door een pakketbezorger in de automaat is gezet, ontvangt de consument een unieke code die ingevoerd kan worden, waarna het pakket op elk moment van de dag opgehaald kan worden.

Voordelen

Online winkelen is voor sommige mensen spannend. Want als het bestelde product niet naar wens is, dan kost het vaak veel moeite om het juiste pakketpunt te vinden en hier dan binnen de openingstijden langs te gaan om het weer in te leveren. In de praktijk eindigt men dan vaak met het ongewenste product nog in de kast, omdat de retourdatum inmiddels verstreken is. Dat is met de PBA verleden tijd, het product kan namelijk op elk moment van de dag geretourneerd worden. Gewoon simpel het label scannen en het pakketje plaatsen. Ook is het niet meer van belang om thuis te zijn tussen bepaalde tijdstippen of hoeft het pakketje niet bij de (misschien wel vervelende) buren bezorgd te worden wanneer u niet thuis bent. Verder zijn er ook nog voordelen vanuit milieuperspectief. De pakketbezorger hoeft maar één keer te rijden voor meerdere pakketten en kan ze dan allemaal op één punt afleveren.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek