Places logo
Menu

Zorg juist nu voor de actuele openingstijden op belangrijke online kanalen

Zorg juist nu voor de actuele openingstijden op belangrijke online kanalen

Rondom de feestdagen gaat het er bij veel bedrijven vaak net wat anders aan toe dan normaal. Maar nu bevinden we ons in 2020 waarmee dit veel extremer is dan we hadden gehoopt of gewend zijn. De harde lockdown welke nu van kracht is tot 19 januari 2021 betekent dat veel bedrijven hun deuren hebben moeten sluiten. Maar net zoals in andere jaren blijft het belangrijk om er voor te zorgen dat je online presence tijdens de kerstvakantie klopt. Informeer jij je klanten met de juiste informatie?


Kloppen je openingstijden nog? Kunnen klanten bij je afhalen? Biedt je online-services aan? Dit is allemaal informatie die je online aan je klanten kunt tonen. Om te voorkomen dat klanten (ondanks de lockdown) onverhoopt denken dat je bedrijf tóch open is, richten we ons in dit artikel op het juist weergeven van openingstijden en de bijbehorende welke kanalen je hiervoor kunt inzetten. We behandelen drie belangrijke kanalen die samen goed zijn voor miljoenen bezoekers.

Google Mijn Bedrijf, Telefoonboek.nl & Openingstijden.com

De zoektocht voor veel klanten begint in Google. De informatie die je hier vaak als eerste ziet als je naar een bedrijf zoekt, is de informatie van Google Mijn Bedrijf. Als je zoekt op een mobiel apparaat, dan is een Google Mijn Bedrijf vermelding vrijwel het eerste zoekresultaat dat je ziet. Tevens zie je deze op een desktop aan de rechterzijde van je scherm. Zorg er dus voor dat je een Google Mijn Bedrijf profiel hebt en dat je hier (de juiste) openingstijden toont.

Naast Google Mijn Bedrijf zijn ook Telefoonboek.nl en Openingstijden.com belangrijke kanalen voor het juist weergeven van openingstijden. Typ in Google zelf maar eens naar je eigen bedrijfsnaam in. Wat zie je? De kans is groot dat je zoekresultaten langs ziet komen van onder andere Telefoonboek.nl en Openingstijden.com.

Uiteraard zijn er nog veel andere kanalen waar je informatie op kunt zetten. Maar voor het wijzigen van openingstijden van alle bovengenoemde kanalen kun je Places.nl inzetten. Je kunt je gratis aanmelden en van daaruit je gegevens centraal beheren zodat dit goed staat op deze drie kanalen. Heb je nog geen Google Mijn Bedrijf profiel? Dan maken wij deze kosteloos voor je aan als je je aanmeld bij ons.

Verbeter direct je Lokale SEO

Als je je bedrijf eenmaal hebt aangemeld bij Places.nl, dan kun je naast de openingstijden er ook voor kiezen om andere gegevens toe te voegen. Bijvoorbeeld een bedrijfsomschrijving, adres, telefoonnummer, zoekwoorden, social media links en een categorie. Hoe meer data en unieke teksten je toont op je bedrijfsvermelding, hoe groter de kans op een betere (lokale) vindbaarheid in de zoekresultaten van Google. Wil je nog meer lokale zichtbaarheid naast bovengenoemde kanalen? Dan kan Places.nl je ook vindbaar maken op onder andere TomTom, Bing en Apple Maps.

Open zijn = telefonisch bereikbaar zijn

Gedurende openingstijden verwachten klanten dat je fysieke locatie natuurlijk open is. Daarnaast verwachten klanten ook dat je dan telefonisch bereikbaar bent. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel klanten op zoek gaan naar de concurrent wanneer een bedrijf niet bereikbaar is. Daarnaast zorgt een slechte bereikbaarheid voor een lagere beoordeling op service. Met een Antwoordservice is het mogelijk om de openingstijden te verlengen, want je bedrijf is daarmee 24/7 telefonisch bereikbaar. Wanneer je zelf niet aanwezig bent, nemen onze getrainde telefonistes volgens een door jou opgesteld script op. Na afloop van het gesprek ontvang je een bericht met hierin een samenvatting van het behandelde gesprek, zodat je de klant op een ander tijdstip kunt terugbellen. Je mist hierdoor geen telefoontjes meer, en kunt dus ook buiten reguliere openingstijden klanten te woord staan.

Heb je nog vragen over openingstijden, lokale vindbaarheid en telefonische bereikbaarheid? Stel al je vragen via whatsapp of bel 024-3555299. Wij helpen je graag je openingstijden en bereikbaarheid te optimaliseren.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!