Places logo
Menu

Schrikkeljaar: is een extra dag rendabel?

Schrikkeljaar: is een extra dag rendabel?

Dat 2016 een schrikkeljaar is, zal u niet ontgaan zijn. Dit jaar telde februari een extra dag, dinsdag 29 februari. Maar wat betekent deze dag voor u als ondernemer? Levert deze dag extra in het jaar ook meer omzet op, of is het juist nadelig? Places.nl vertelt het u in deze blog.

Doe maar een dagje meer

Bent u werkzaam in de detailhandel, dan heeft u baat bij deze extra dag. De detailhandel heeft namelijk in februari 2,3% meer omzet behaald dan in februari 2015. De verkopen waren 1,8% hoger en de prijzen 0,5% hoger. Volgens het CBS hebben de winkels in voedings- en genotmiddelen het meeste profijt gehad van deze dag. De omzet van deze winkels ligt namelijk 3,6% hoger dan een jaar eerder. Supermarkten zetten bijna 4% meer om, en speciaalzaken zelfs ruim 4% meer. Heeft u een winkel voor woninginrichting, dan heeft u waarschijnlijk ook goede zaken gedaan. Want bij deze sector was de omzet ook ruim 7% hoger. Dit geldt ook voor de doe-het-zelf zaken en drogisterijen.

Voor welke sector hoeft die extra dag niet?

Bij de winkels in de non-foodartikelen vielen de verkopen 1,2% lager uit, terwijl de prijzen gemiddeld 1,6% hoger waren dan een jaar eerder. Winkels in consumentenelektronica draaiden ook 8% omzetverlies. Dit geldt ook voor de winkels in huishoudelijke artikelen en kleding.

Online blijft stijgen

Ook als eigenaar van een online winkel zal u vrolijk worden van die extra dag op de kalender. De omzet in februari 2016 is bijna 24% hoger dan de omzet in februari 2015. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via internet en multi-channels gaat, lag bijna 18% hoger. Een webwinkel met als hoofdactiviteit verkoop via internet, heeft ruim 28% meer omzet.

Om ervoor te zorgen dat de omzet zo hoog mogelijk blijft is het belangrijk dat uw website goed ingericht is. Een goede indeling van uw website maakt het voor zowel zoekmachines als bezoekers eenvoudig om te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Bent op zoek naar een nieuwe website of heeft u hulp nodig bij het optimaliseren van uw website dan helpt Places u hierbij.

Een overzichtelijke website voor uw bedrijf

Met Places Websites maakt u zeer eenvoudig een bedrijfswebsite. De websites zijn overzichtelijk en professioneel. U bepaalt zelf de titel, slogan, kleuren en afbeeldingen die bij uw bedrijf passen. U doet er goed aan om daarbij een domeinnaam te registreren. Met een domeinnaam ziet uw website er zakelijker uit. Daarnaast bent u vindbaar op een uniek webadres.

Wilt u gebruikmaken van al deze voordelen, maar het maken van uw website uit handen geven? Dan kunt u kiezen voor Websites Compleet van Places Websites. Het team van Places.nl gaat dan direct voor u aan de slag met een website naar uw wensen. U krijgt dan ook een domeinnaam, extra pagina's en afbeeldingen. Daarnaast wordt uw websitelink getoond op de websites Openingstijden.com en Telefoonboek.nl. Zo bent u direct vindbaar voor 6,6 miljoen Nederlanders!

Meer over webwinkels

Wilt u meer lezen over de bloeiende markt van webwinkels? Lees dan bijvoorbeeld deze blog. Houd ook de Places blogpagina in de gaten voor dagelijks nieuwe artikelen gericht op ondernemers zoals u.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!