Places logo
Menu

Omgekeerd zoeken: kijk uit voor oplichters

Omgekeerd zoeken: kijk uit voor oplichters

Onlangs publiceerde wij al een artikel rondom de omgekeerd zoeken functie op Telefoonboek. In dit artikel legden wij uit hoe het principe werkt van omgekeerd zoeken. Ook bleek hieruit dat vooral buitenlandse callcenters, oplichters en energiebedrijven degenen zijn die contact zoeken wanneer bezoekers door een onbekend nummer worden gebeld. Vooral op oplichters zit u natuurlijk niet te wachten: zij proberen op verschillende manieren geld of persoonlijke gegevens af te troggelen. Dit kunt u doen wanneer u er één aan de lijn denkt te hebben.

Omgekeerd zoeken

We bieden deze functie natuurlijk niet voor niets aan. Vertrouwt u het telefoonnummer niet? Zoek deze dan op de omgekeerd zoeken pagina van Teleoonboek.nl. Wellicht dat er meer mensen door dit nummer gebeld zijn: zij kunnen aangeven wie er aan de lijn hing en een beoordeling geven aan de aard van dit gesprek. Een telefoonnummer kan als betrouwbaar, aangenaam, neutraal, irritant of gevaarlijk bestempeld worden. Zo weet u in ieder geval of u een risico loopt bij het terugbellen.

Vertrouwelijke gegevens

Het zou kunnen dat degene die u aan de lijn krijgt zich uitgeeft als een bankmedewerker. Geef hierbij nooit uw rekeningnummer of pincode: bankmedewerkers zullen hier namelijk nooit om vragen. Soms doen oplichters zich voor als een medewerker van Microsoft. Verleen nooit zo maar toegang tot uw computer. Ook e-mailadressen kunt u beter niet doorgeven.

Nummer blokkeren

Wanneer u onophoudelijk wordt gebeld door telefoonnummers van mogelijke oplichters, kunt u het beste het nummer laten blokkeren. Soms kan dat op de telefoon zelf, anders kunt u het beste contact opnemen met uw telecomprovider.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!