Places logo
Menu

Oekraïense kidnappers laten bitcoinexpert vrij na $1m bitcoin losgeld

Oekraïense kidnappers laten bitcoinexpert vrij na $1m bitcoin losgeld

Oekraïense kidnappers hebben een medewerker van een cryptocurrency-beurs vrijgelaten nadat ze meer dan één miljoen dollar losgeld in bitcoins hebben ontvangen.

Zes gewapende mannen

Het nieuws komt van een Oekraïense minister die zijn verhaal deed bij Reuters. De blockchain-analist genaamd Pavel Lerner is op 26 december 2017 door onbekende, gemaskerde mannen ontvoerd, zo meldt zijn bedrijf EXMO Finance. Volgens Strana.ua, een lokale nieuwswebsite, waren het zes mannen en hadden zij alleen een vuurwapen bij zich.

Volgens Anton Gerashchenko, een adviseur van minister Arsen Avakov, is dit de eerste keer dat er een dergelijk incident gelinkt aan bitcoin heeft plaatsgevonden. Vooralsnog is het onduidelijk wie uiteindelijk het losgeld aan de gijzelaars heeft betaald.

Geen fysieke schade

Lerner is inmiddels veilig en hem is geen fysieke schade aangebracht door de gijzelaars. Hij kampt echter wel met een hoop stress, waardoor hij de komende paar dagen niet openstaat voor verder commentaar, zo meldt EXMO Finance.

Het werk dat Pavel Lerner verrichte bij EXMO Finance, had niets te maken met de financiële middelen van de klanten die staan opgeslagen bij het bedrijf. Dit betekent dat het systeem van het bedrijf niet verstoord is geraakt door het incident.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!