Places logo
Menu

‘Noord-Korea steelt 2 miljard met cyberaanvallen’

‘Noord-Korea steelt 2 miljard met cyberaanvallen’

Noord-Korea heeft 2 miljard euro gestolen met cyberaanvallen op banken en beurzen voor cryptomunten. Dit staat vermeld in een rapport van de Verenigde Naties (VN), volgens het persbureau Reuters. Het geld wordt gebruikt om het wapenprogramma van het land te bekostigen.

Hoog niveau

De cyberaanvallen die Noord-Korea uitvoerde, waren van een hoog niveau en moeilijk tegen te gaan. De VN gaf ook aan dat het lastig is om het gestolen geld te achterhalen, omdat het online direct wordt witgewassen. In het rapport staat: 'Er was, door het aanvallen van cryptobeurzen, minder toezicht van de overheid en minder regulering dan in de traditionele bankensector'.

Uitbreiding van wapenarsenaal

Volgens de VN heeft Noord-Korea zijn wapenarsenaal de afgelopen jaren verder uitgebreid. Ook nucleaire-en raketprogramma's zijn gegroeid. Volgens Zuid-Korea zijn er weer projectielen afgevuurd op het land. Deze kwamen terecht in de zee.

Noord-Koreaanse hackers

Kim Jong-Un zet vol in op een digitale oorlogsvoering. Noord-Koreaanse hackers hebben onder andere ingebroken bij Sony en Samsung, maar de meeste hackaanvallen zijn gericht op banken en andere financiële instellingen in Azië. Noord-Korea stuurt top hackers naar het buitenland omdat internet daar een stuk sneller is. Om ervoor te zorgen dat de hackers in het buitenland niet deserteren, wordt er goed gezorgd voor hun families. Families leven een luxe leven en hebben 24 uur per dag beschikking over warm water en krijgen bananen te eten. Geïmporteerd tropisch fruit staat in Noord-Korea gelijk aan een hoge status.

Beschermen tegen hackers

Wilt u uw computers ook beschermen tegen kwaadwillende hackers? Installeer beveiligingssoftware die bescherming biedt tegen malware en beschikt over anti-phishing en een goede firewall. Maak gebruik van een VPN-verbinding, oftewel: een Virtueel Privé Netwerk. Dit is een anonieme verbinding tussen uw computer en het internet. Dit kunt u afsluiten bij een VPN-provider. Klik vooral niet op links in e-mails die u niet vertrouwt of ongebruikelijk zijn dat deze van de echte afzender zijn.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!