Places logo
Menu

Hogescholen, jullie websites zijn uitstekend beveiligd en gebruiksvriendelijk!

Hogescholen, jullie websites zijn uitstekend beveiligd en gebruiksvriendelijk!

Afgelopen studiejaar volgden zo'n 456.663 studenten een opleiding aan 1 van de 36 hogescholen die ons land rijk is. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Hogescholen. Voor studiesucces is het belangrijk dat zowel de opleiding als de hogeschool bij de student past. Toekomstige studenten oriënteren zich voornamelijk door gesprekken met familie, vrienden en klasgenoten te voeren en door websites van hogescholen te bezoeken. Wie meer informatie wil, kan vaak via de website brochures aanvragen van interessante opleidingen. In ruil voor deze informatie vraagt de hogeschool vaak om gegevens als naam, e-mailadres en huisadres. En waar persoonsgegevens gedeeld worden, is een goede beveiliging noodzakelijk. Hebben de hogescholen in Nederland dit op de rit? Places Nieuws nam de proef op de som.

Beveiliging

Places Nieuws bekeek op 22 augustus 2018 handmatig de websites van de 36 Nederlandse hogescholen zoals deze op de website van de Vereniging Hogescholen vermeld zijn. Daarbij is geen enkele website ontdekt die onbeveiligd was. Een beveiligde website is voor bezoekers te herkennen aan het groene slotje links bovenaan de pagina en de aanduiding HTTPS. De S staat voor Secure en garandeert dat data veilig verstuurd kan worden doordat deze versleuteld wordt. Deze versleutelde beveiliging wordt ook wel Secure Sockets Layer (SSL) genoemd.

Gebruiksvriendelijkheid

Een beveiligde website zorgt bij bezoekers voor een goed gevoel, maar is niet het enige dat invloed heeft op hoe de bezoeker de website ervaart. Gebruiksvriendelijkheid speelt namelijk ook een grote rol. Denk daarbij aan de hoeveelheid tekst op de pagina's, de grootte van de afbeeldingen en de ondersteuning van verschillende apparaten. Steeds vaker oriënteren studenten zich via mobiele apparaten als smartphones en tablets. Dit vereist een ander soort en andere maat website. Een website die zich automatisch aanpast aan het apparaat waarmee de website bezocht wordt, wordt responsive genoemd. Uit het onderzoek van Places Nieuws blijkt dat alle Nederlandse hogescholen een responsive website hebben. Goed bezig!

Bent u op zoek naar een goed beveiligde en gebruiksvriendelijke website net zo als de hogescholen hebben? Met Places Websites is dat mogelijk zonder dat u daar zelf verstand van hoeft te hebben.

Meer informatie over Places Websites

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!