Places logo
Menu

Hoe zit het met de telefonische bereikbaarheid van de beautybranche?

Hoe zit het met de telefonische bereikbaarheid van de beautybranche?

In Nederland zijn er veel bedrijven actief in de beautybranche, denk bijvoorbeeld aan kapsalons en schoonheidssalons. Wilt u nog voor het einde van het jaar extra aandacht besteden aan uw uiterlijke verzorging? Genoeg keus! Vaak wordt het gewaardeerd als u van tevoren even belt om een afspraak in te plannen. Dit is echter niet altijd mogelijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat lang niet alle kapsalons en schoonheidssalons telefonisch bereikbaar zijn.

Beautybranche op Telefoonboek.nl

Alle Nederlandse bedrijven in de beautybranche staan op Telefoonboek.nl vermeld. Daar hebben bezoekers ook de mogelijkheid om deze bedrijven te beoordelen, bijvoorbeeld op algemene indruk, service, prijs/kwaliteitverhouding en telefonische bereikbaarheid. Inmiddels zijn er al meer dan 7000 schoonheidsbedrijven beoordeeld. Uit de cijfers blijkt dat de provincie Flevoland als winnaar uit de bus komt: schoonheidsbedrijven uit deze provincie zijn telefonisch het best bereikbaar. Slechts 1,4% van de beoordeelde beautybedrijven was telefonisch niet bereikbaar. In Flevoland is het telefonisch maken van een afspraak of inwinnen van meer informatie dus gemakkelijker dan in het rest van het land. Dat is wel anders als we naar Zuid-Holland kijken, want 11,5% van de beoordelingen geeft aan één of meerdere keren geen gehoor te hebben gekregen. Bellen voor informatie of een afspraak is hier dus niet altijd sneller dan even langsgaan. En dat is jammer, want telefonische onbereikbaarheid kan erg nadelig zijn. Eén op de vier stapt namelijk bij geen gehoor direct over naar de concurrent!

Voorkom overstappen

Mist u in uw kapsalon of schoonheidssalon ook wel eens telefoontjes? Voorkom dan dat u potentiële klanten misloopt met de Places Antwoordservice. Gaat de telefoon en bent u net bezig met het knippen van een klant of een uitgebreide gezichtsbehandeling, dan wordt het gesprek doorgeschakeld naar onze telefonistes. Volgens een door u opgesteld script staan zij uw klant te woord, precies zoals u dat zelf normaliter ook zou doen. Na het gesprek ontvangt u van hen een gesprekssamenvatting waarmee u direct aan de slag kunt zodra het u wél uitkomt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw beautybedrijf? Maak dan 30 dagen lang gratis gebruik van het Places Antwoordservice Proefpakket. Of neem geheel vrijblijvend contact op via het nummer 024-3506953. Wij helpen u graag uw telefonische bereikbaarheid te verbeteren!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!