Places logo
Menu

Groot deel websites sportwinkels niet responsive

Groot deel websites sportwinkels niet responsive

Het klinkt misschien wat vreemd, maar ook de meest fanatieke sporters zijn soms liever lui dan moe. Voor een nieuwe fietsbroek, een paar hardloopschoenen of een setje tennisballen gaan steeds minder mensen het huis uit. Steeds meer mensen bestellen hun sportspullen online; maar zijn deze websites ook optimaal te bezoeken op mobiele apparaten? En hoe zit het met de beveiliging van deze websites? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Beveiliging

Van de 1287 onderzochte websites in de categorie "Sportwinkel" bezitten er maar 470 een SSL-certificaat. Dat betekent dat 817 websites niet beveiligd zijn door middel van https, hetgeen neerkomt op ongeveer 63,5%. In deze gevallen kan het zo zijn dat een gedeelte van de website waar met persoonsgegevens wordt gehandeld zich wel achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdwebsites daarvan zijn echter nog niet in het bezit van een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn daardoor nog altijd niet beveiligd.

Responsive

Ook zijn de websites getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 39,3% van de 1287 sportwinkels werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat 60,7% van de websites van sportwinkels aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken worden op mobiel of tablet.

Online winkelen

"Steeds meer mensen winkelen ook op hun mobiele telefoon of tablet, of zoeken online naar adres- en contactgegevens van sportwinkels" vertelt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "Dan is het raar dat zoveel websites niet mobielvriendelijk zijn. Een responsive website zou zowel direct als indirect de verkoopcijfers kunnen laten stijgen."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!