Google maakt het voortaan mogelijk om automatisch uw Google-data te verwijderenGoogle gaat het makkelijker maken om data te wissen

Google heeft afgelopen woensdag bekend gemaakt dat het makkelijker gaat worden voor voor gebruikers om hun persoonlijke data te wissen. Google maakt het namelijk mogelijk om straks uw locatiegeschiedenis en web- en appactiviteit automatisch te verwijderen. ''We hebben uw feedback gehoord en werken eraan om uw gegevens privé en veilig te houden door u eenvoudigere manieren te bieden om gegevens te beheren of te verwijderen'', aldus een woordvoerder van Google.

Privacy zelf monitoren

Gebruikers krijgen een aantal opties: de bewaarde data laten verwijderen na drie maanden, na achttien maanden of op een zelf aan te geven moment. De functie wordt de komende weken beschikbaar, schrijft het bedrijf in een blogpost. Google bood al hulpmiddelen aan om de locatiegeschiedenis van een of meerdere gebruikers of web- en app-activiteitsgegevens te verwijderen, maar dit moest altijd handmatig worden gedaan. Vanwege een reeks recente privacy schandalen door technische bedrijven zoals Facebook en Google, maken steeds meer gebruikers zich zorgen om hun online privacy. Facebook kondigde vorig jaar een vergelijkbare functie aan waardoor gebruikers hun cookies en geschiedenis handmatig konden verwijderen.

Eerdere boetes

Google verzamelt via al zijn diensten een schat aan informatie over gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan zoekopdrachten die u uitvoert of waar u heen navigeert. De data wordt onder meer gebruikt voor het personaliseren van advertenties;het verdienmodel van Google. Het techbedrijf heeft de afgelopen jaren al meerdere miljardenboetes te verduren gekregen wegens data- en privacymisbruik.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek