Places logo
Menu

Dit zijn ze: De leukste apps van de maand juni!

Dit zijn ze: De leukste apps van de maand juni!

Eind 2017 stonden er al meer dan 2 miljoen apps in de Appstore van Apple. Dit aantal blijft zich alleen maar uitbreiden. Hetzelfde geldt voor de Google Playstore. Maandelijks worden er nieuwe apps ontwikkelt en op de markt gezet. Dit zijn de leukste nieuwe apps van de maand juni!

Google Lens

In Juni is de nieuwe app van Google op de markt gekomen: Google Lens. Deze app laat zien wat er allemaal mogelijk is met kunstmatige intelligentie. Met deze app kunt u zoeken wat u ziet. Eerder schreven we een artikel over deze visual search en hoe u hierop inspeelt. Met Google Lens kunt u direct teksten vertalen met Google Translate door ze alleen maar in beeld te houden. Ook identificeert u met de app eenvoudig bloemen en planten wanneer u deze niet herkent. Daarnaast heeft Google een andere app gelanceerd die werkt met kunstmatige intelligentie: Google Measure. Deze app kan voorwerpen herkennen en afstanden inschatten. Het is eigenlijk een virtuele meetlat. Helaas moeten allebei de apps nog verder ontwikkeld worden omdat ze niet altijd helemaal werken. Gelukkig leert de app van zichzelf en wordt het met vaker gebruik steeds beter.

Google Podcasts

Google houdt het niet alleen bij augmented reality en kunstmatige intelligentie, maar heeft ook een podcast app ontwikkeld. Met Google Podcasts kunnen gebruikers podcasts luisteren van over de hele wereld. Gebruikers kunnen zich abonneren op elke gewenste show en kunnen afleveringen downloaden om ook offline te beluisteren. Daarbij worden deze activiteiten gesynchroniseerd naar andere apparaten van Google.

IGTV

Dit is het nieuwe videoplatform wat gelanceerd is door Instagram, onderdeel van Facebook. Het bedrijf gaat hiermee direct de strijd aan met YouTube. IGTV was eerst een functie van Instagram zelf waarop gebruikers video's konden plaatsen met een maximale lengte van één minuut. In de IGTV app is deze lengte uitgebreid tot één uur. De app richt zich vooral op amateur-videomakers die nu tot één uur verticale films kunnen delen en bekijken op het platform.

Notion - Notes, Tasks & Wikis

Met deze app kunnen notities beheerd worden, taken bijgehouden worden en kan kennis worden georganiseerd. De app kan niet alleen voor persoonlijk gebruik ingezet worden, maar ook voor werk. Er kan een domein aangemaakt worden om met een team te werken in de app. Memo's, spreadsheets en werkopdrachten kunnen zo eenvoudig gecommuniceerd worden naar het hele team.

AH Tech

Een nieuwe spaaractie van de supermarktketen Albert Heijn die helemaal inspeelt op deze tijd, past ook in deze lijst. De app is bedoeld voor kinderen die geïnteresseerd zijn in technologie. Door te sparen kunnen kinderen Technie AR-plaatjes verzamelen die met de AH Tech-app gescand kunnen worden. Technies kunnen dan in de app voorzien worden van een gezicht. Door middel van augmented reality kan de 'robot' ook in de eigen omgeving getoond worden.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!