Places logo
Menu

C&A wordt mogelijk overgenomen door Chinese investeerders

C&A wordt mogelijk overgenomen door Chinese investeerders

Het Nederlandse bedrijf C&A wordt mogelijk verkocht aan Chinese investeerders. Dit is mogelijk een gevolg van de toenemende concurrentie van ketens als H&M en Primark, waartegen C&A maar moeilijk kan opboksen.

Verklaring van C&A zelf

Zelf wilde Cofra Holding, het in Zwitserland gevestigde moederbedrijf van C&A, er enkel over kwijt dat C&A bezig is met het "verkennen van verschillende manieren om te penetreren in groeimarkten zoals China en de digitale markt", waarvoor ze mogelijk "partnerschappen en andere soorten aanvullende, externe participaties" aangaan. Deze plannen maken onderdeel uit van "de lopende herstructurering" die blijkbaar aan de gang is binnen C&A. De overname door Chinese investeerders wordt door het bedrijf dus niet toegegeven, maar ook niet volledig ontkend. Volgens Duits weekblad Der Spiegel, zou de verkoop echter al bijna rond zijn.

De C&A en de Brenninkmeijers

De C&A dankt haar naam aan oprichters Clemens en August Brenninkmeijer, die in 1841 de eerste kledingwinkel van de keten openden in Sneek. Inmiddels heeft de kledingwinkelketen ruim 1500 winkels in achttien verschillende Europese landen. Er werken meer dan 35.000 mensen bij de C&A. De grote Brenninkmeijer familie is, door middel van aandelen in Cofra Holding, nog steeds eigenaar van de keten. Dankzij het bedrijf is de familie de rijkste van van Nederland en behoren zij tot één van de rijkste families van Europa.

Mogelijke overname geen verrassing

Dat C&A mogelijk overgenomen wordt, is geen grote verrassing. De laatste jaren ervaart de keten steeds meer concurrentie van andere grote ketens als H&M en de goedkopere Primark. C&A heeft dan ook toegegeven de afgelopen jaren met omzetdalingen te worstelen. Afgelopen jaar vertelde directeur Marc Estourgie echter tegen het Financieel Dagblad dat de omzetdaling in 2016 al gestopt is.

Of de C&A ook daadwerkelijk overgenomen wordt door Chinese investeerders blijft dus nog even de vraag.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!